Borani- sram nas bilo!

0 0
Read Time:3 Minute, 33 Second

Mi borani zaista treba da se stidimo. Onako što histeričnije sa izlivima svakojakih emocija ali dostojanstveno i demokratski. Borani se saginjati neće.  🙂  Tu manifestaciju kolektivnog stida ukoliko je moguće treba organizovati pred „što većim“ auditorijumom. Uzevši u obzir ekonomsku moć prosečnog boranina oragnizacijske i druge sposobnosti sindikalnih organizacija i ostalih odlučujućih faktora za tako nešto, treba izabrati po svemu sudeći beogradski pijac  subotom oko 10:00. Tada najveća gužva i veći broj ljudi će saznati za borske probleme nego što je to uz korištenje svih mogućih i poznatih načina informisanja dosada to bio slučaj. Napišemo lepo transparent pa u krug- kao onomad kada smo šetali i ušetali u još gore nego što je bilo. Nama naša  televizija služi za nešto sasvim drugo ali o tome nekom drugom prilikom. O razvoju demokratije u gradu Boru kao i celoj Srbiji sam još pre dve godine rekao sve karikaturom pod nazivom „Evolucija šipka“

Reginalnom Televizijom Bor zavladali su oni kojima je mnogo važnije kakvo će grejanje biti u Boru od nas samih iako niti žive niti imaju nameru da žive u Boru. Oni su došli da nam unapredjuju informisanost, da nas izveštavaju u nekim apsolutno nevažnim dogadjanjima  iz bratske nam Crne gore, da nas uče novinarskom zanatu i šire slobodu govora ulazeći u neke samo njima poznate „tabu-teme“.  Dobro, budimo ipak oprezni. Možda je neko i započeo nekakvo „zadiranje“ u neke „tabu teme“ ali  niko od hrabrih novinara to nije barem nagovestio a kamoli objavio. Očigledno ni „N“ od novinara.

Način unapredjivanja progarama se sastoji u nekim loše kreiranim pričicama za decu i tragikomičnom načinu primene borbe protiv političkih i onih drugih neistomišljenika a sve to uz nevešto korišćenje „zamene teza“,  tako da je crno sada – žuto, a belo je po njima tamno plavo – ( sa belim tačkicama ). Naravno treba napomenuti da je početni prepad na gradjanstvo „odradjen“ uz tobož pretnje sa smrtnim ishodom u koje ni sami kreatori iste gluposti ne veruju ali sa jasnim ciljem da se prepad na ustanove kulture i gradske finansije koliko toliko zataška. Najbolji pokazatelj uspešnosti takvih pokušaja je vidjen kroz reakciju  ozbiljnih medijskih kuća koje te gluposti nisu ni objavile.
Veoma je interesantno da taj isti isprepadani i na smrt uplašeni „mag novinarstva“ sa nijednim objavljenim ili potpisanim tekstom ili novinarskom reportažom,  posle samo nekoliko dana ode na brčkanje u Jadransko more  i bratsku  Crnu goru ubedjen da mu se ništa ne može desiti. Hmmm. Neko kome toliko dugo prete a da nikad ništa nije uradio bi verovatno trebalo da se zamisli gde je problem. Pokušao sam da nedjem o njemu nešto na internetu – ništa. Baš nigde ništa.

Problem sa grejanjem i u samoj organizaciji termoelektrane postoji i treba ga rešavati pa su naši  velikani medijske prevare i spasioci demokratije  uvidevši da im ništa drugo ne „prolazi“ počeli da deluju iz tog ugla zaboravivši zašto su u stvari došli u Bor. Oni sada brinu o zagadjenju i aktuelnog gradskoj vlasti, brinu o gradskom budžetu dajući gradu veliku količinu kulturnih dešavanja optužujući za to baš one kojima su to „uvalili“ . Bave se oni i zaštitom novinarske profesije ali od samih sebe a mi crvenimo i stidimo se i sramota me je  i da kažem ko sam i odakle.

Znamo mi borani koliko smo šuplji i zadrti ali nam ne treba niko ko je čak i gori od nas da nas na to podseća. Znamo da nas čeka teška grejna sezona, znamo da nas topionica truje već decenijama ali tim problemom se nije nikada niko na lokalnom nivou mogao baviti jer je to oduvek bilo u nadležnosti Beograda koji je slanjem svojih „experata“, kao i ovaj put, držao  pažnju „glupih borana“ na nekim drugim stvarima. Ovaj put su ipak preterali jer su pod parolom unapredjenja programa Regionalne televizije Bor poslali nesposobne, izvikane, istrošene i neubedljive dupeglavce da smenjuju gradsku vlast a mi borani iako se stidimo – nismo glupi.

Jadna smo mi družina kada znamo šta sve  ne valja a ne umemo da to promenimo, kad nam je svaka belosvetska dvorska luda važnija od komšijskog dogora uz malo tolerancije i razumevanja. Jadni smo i treba da nas je sramota što su nam vodje oduvek …. oduvek bili nepismeni prevaranti, plačenici koji će za dolar ili euro više, svoje stavove promeniti pet puta u jednom danu.

Borani sram nas bilo!!!

Autor: Siniša Ladjević

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Borani- sram nas bilo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.