SMR nije došao na pregovore za RTB

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Beograd — Predstavnici ruske kompanije SMR, iako su najavljivali, nisu se ove nedelje pojavili u Agenciji za privatizaciju kako bi započeli pregovore o prodaji RTB Bora.

Izvor: Beta/ B92

Direktor sektora za komunikacije u Agenciji za privatizaciju Dušan Belanović je rekao da iz te kompanije nije najavljeno kada bi mogao da se očekuje dolazak njenih predstavnika i objasnio je da je SMR-u od 14. aprila počeo da teče rok od 30 dana za započinjanje pregovora.

„SMR ima mogućnost da se do 14. maja pojavi na pregovorima, u slučaju da produži licitacionu garanciju koja ističe 29. aprila, ali je pitanje da li će Agencija čekati da se, recimo SMR pojavi 13. maja i tada započne pregovore“, rekao je on i objasnio da bi u tom slučaju morao da se odobri i produžetak roka za pregovaranje.

Ruska kompanije SMR, koja je drugorangirani ponuđač za kupovinu RTB Bor, najavila je ranije da će u toku ove sedmice doći i započeti pregovore o prodaji borskog basena. Prema Zakonu o privatizaciji, ona ima rok od 30 dana da njeni predstavnici okončaju pregovore, uz mogućnost da se rokovi produže za još 30 dana.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić upozorio je nedavno da će, ukoliko ruska kompanija SMR ne popravi svoju ponudu, za RTB Bor biti rapisan treći tender. On je kazao da SMR može da preuzme RTB Bor ukoliko popravi ponudu tako da garantuje sigurne investicije, izgradnju nove topionice i pokretanje proizvodnje.

„SMR mora da zadovolji stroge ekološke kriterijume koji su bili nametnuli i Austrijancima. Ukoliko produže važnost licitacione garancije moći će da pregovaraju i poprave lošu ponudu za RTB koju su dali“, rekao je Dinkić.

Kompanija SMR, koja posluje u sastavu grupacije „Bejzik element“ i u vlasništvu je ruskog magnata Olega Deripaske, je ponudila 370 miliona dolara za kapital i 413 miliona dolara za investicije ili ukupno 783 miliona dolara.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.