Sindikat javnih preduzeća

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

trujkicbor

Autor: Jovanka Ganić

U Sali Skupštine opštine Bor, 10.09.2009. sa početkom u 11 i 30, održan je sastanak predstavnika Sindikata javnih preduzeća sa predsednikom opštine, Branislavom Rankićem i pomoćnikom predsednika opštine zaduženog za rad javnih preduzeća, Zoranom Jankovićem.

Povod ovog sastanka je zabrinutost radnika javnih preduzećao i zaposlenih za sudbinu istih u narednom periodu.  kako predstavnik Veća saveza samostalnih sindikata, Dragiša Trujkič ističe da je suština  sastanka da zaposleni u javnim preduzećima ne smeju da budu žrtve i kolateralna šteta političara i njihovih aktuelnih pozicija. Radnicima je ugrožena egzistencija i mora se posvetiti više pažnje rešavanju postojećih problema.

Predsednik opštine Branislav Rankić zabrinut što nije na vreme reagovano na to što se jedni te isti ljudi rotiraju na rukovodećim mestima u preduzećima kao i  izjavom predstavnika sindikata JP Vodovod u kojoj se konstatuje odlična saradnja sindikata i direktora preduzeća jer je poznato da su te dve strane u svim normalnim preduzećeima suprostavljene. Kada bi sva preduzeća imala proširene delatnosti, dodao je Rankić  ziška yaposlenih ne bi ni bilo. Recimo Toplana ima dug dug od 357 miliona , nastavio je izlaganje, a kapital oko 500 miliona, a kada dug premaši postojeći kapital po zakonu preduzeće odlazi u stečajni postupak.

U predstojećem periodu, zaključeno je treba što pre naplatiti potraživanja, striktno namenski trošiti sredstva. Ne bi trebalo da se desi da je namenski uzeti krediti i sredstva  nenamski troše kao što je to u Toplani slučaj, jer odgovora na pitanje gde su potrošene pare nije bilo pa je sumnja da je novac nenamenski potrošen sasvim opravdana.

Opština je mogla zaključio je Rankić, da se odrekne svojih osnivačkih prava,  i da javna preduzeća budu prepušteni sama sebi, ali to neće biti tako zato što je zaštita interesa i prava radnika prioritet ove vlasti.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.