Mađari u Boru

0 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

bor1308

Javno komunalno preduzeće „3. Oktobar“ u Boru, ugostilo je delegaciju Mađarske na čelu sa šefom kabineta gradonačelnika Varpalota, Karoly Pala . Cilj posete obuhvatao je dogovore vezane za uzajamnu saradnju komunalnih preduzeća Bora i Varpalota.
O svojoj poseti šef kabineta rekao je da je Varpalot grad sa 22 500 stanovnika i da je velika sličnost između ova dva grada, kao i ekonomija sobzirom da je i Varpalot prvenstveno bio rudarski grad, kao i da je sličan način življenja.

Šef kabineta zahvalio se direktoru JKP „3. Oktobar“ na organizaciji i gostoprimstvu kao predlogu i plana o poslovnoj saradnji ova dva grada, a koja omogućava dalji ekonomski razvoj u bliskoj budućnosti.
Direktor komunalnog preduzeća Varpalota u svojoj izjavi  rekao je da postoji velika zainteresovanost za buduću saradnju u zajedničkom radu dve firme. Zvanični deo pobratimnjenja ova dva grada još uvek nije okonačan ali je i to jedan od razloga njihove posete. Sam cilj dolaska je razmena mišljenja kao i priča o istoriji Bora i Varpalota koja je veoma slična , kao i da oba komunalna preduzeća imaju slične probleme. Uzajamnom saradnjam,  u mnogo čemu mogu uzajamno pomoži.

Delegacija je potom posetila i Skupštinu opštine Bor a sa ciljem pregovora o višestrukoj saradnji i akcentom na poslove vezane uvoz i izvoz Mađarske i Srbije.
Predsednik opštine, Branislav Rankić, pozdravio je goste i zahvalio im se na uzvraćenoj poseti u kojoj je on boravio pre nedelju dana. Varpalot je grad koji ima jamsku eksploataciju uglja i razvijenu rudarsku granu, koja je trenutno u zastoju ali je u planu njeno ponovno pokretanje.
Mađarska je pristupila EU 2004. Godine, ali je prolazila upravo ono kroz sta danas prolazi Srbija, samim tim probleme moramo što pre da prevaziđemo i sva njihova iskustva mogu nam biti od velike koristi.- istakao je Rankić.
Takođe je dodao da je u planu bratimnjenje ova dva grada, Bora i Varpalota, a da je sam Varpalot čist i uređen grad sa dobrom infrastrukturom, pun cveća i zelenila i da može poslužiti kao primer da i naš grad napravi nešto slično. Zatim je pozvao na što jaču i svstraniju saradnju sa više gradova u Mađarskoj, kao što su poslovi uvoza i izvoza ove dve zemlje.
Šef kabineta gradonačelnika Varpalota, Karoly Pal , zahvalio se na pozivu i dobrodošlici predsedniku Opštine i rekao da ova poseta predstavlja stručnu pripremu za buduću saradnju ova dva  grada.
Vredni ljudi na rukovodećim mestima puni volje za radom kao i želje za razvijanjem i ulaganjem u svoj  grad još su jedna od velikih slišnosti, i nešto što nas povezuje, rekao je Pal i dodao da je Mađarska zemlja koja je spremna da bratski pomogne Srbiji. Naša prošlost, sadašnjost i budućnost izvesna je kao i nada da će  se poslovna saradnja pozitivno odraziti na oba grada, Bor i Varpalot- rekao je na kraju svog izlaganja Pal

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.