Humanost nema granica

0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Služba za transfuziju krvi opšte bolnice u Boru, već decenijama unazad pokušava da obezbedi dovoljne količine jedinica krvi neophodnih svakodnevnim potrebama borske bolnice.
Potreba za dobrovoljnim davaocima krvi stalno postoji. Dragocene tečnosti nikada nije previše, ali više puta se dogodilo da je nema u dovoljnim količinama što uglavnom zavisi od broja pacijenata i težine operacija. Letnji period je uglavnom taj u kome je smanjeno dobrovoljno davanje krvi , dok se početkom jeseni očekuje  veći odziv kao i svih prethodnih godina.
Načelnik odeljenja za transfuziju dr. Snežana Milutinović rekla je da za sada situacija nije alarmantna i da naša transfuzija uglavnom zadovoljava potrebe bolnice. U retkim slučajevima kada su u pitanju teže operacije u kojima je potrebno nekad i do 5 jedinica krvi, pozivaju se stalni davaoci ili organizuje akcija pri RTB-u koji se uvek odazivaju pozivu. Svih jedinica krvi, krvnih grupa ima podjednako,dok se retko desi deficit negativni  RH faktora poput 0 negativne grupe. U tim slučajevima postoji i saradnja sa republičkim zavodom za transfuziologiju.

Prva zakazana akcija dobrovoljnog davanja krvi , trebala i se održati 8. novembra  u organizaciji Srpske napredne stranke, čijom prilikom apeluje na sve organizacije, mesne zajednice i stranačke grupe da se organizuju  i daju svoj doprinos ovoj humanoj akciji, jer humanost nema granica.
Nekada je među dobrovoljnim davaocima krvi bilo više muškaraca, dok se taj podatak iz godine u godinu menja, tako da se sve veći broj žena koje se odazivaju, što je za svaku pohvalu. – dodala je i zaključila dr. Snežana Milutinović

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.