Otkazi u „ŠRIF“-u Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Dopuna: 25.11.2008

Od izvora u „ŠRIF“-u smo dobili sledeću informaciju.
Atkuelni „otkazi“ su u stvari „opomene pred upozorenje za otkaz Ugovora u radu, zbog nepoštovanja radne discipline i smanjenog učinka, te se poslodavac nada da cemo Opomenu ozbiljno shvatiti.
Inace, svima je isti tekst, samo su promenjena imena.“
Dakle, predotkaz u lepom pakovanju. Niko od pomenutih radnika neće da potpiše ovaj dokument, jer nikome nije obrazloženo na koji način je povredjena radna disciplina i kako je to smanjen učinak.

Kako nezvanično saznajemo, u JP „ŠRIF“ Bor su  spremni otkazi za sledeće radnike:
Bojana Trujić (muzički urednik i član UO iz redova zaposlenih), Srdjan Milijić i Dragan Tričković (tehničari), Dragana Vidojković, Milutin Antić, Miloljub Milošević, Goran Gramić i Sladjana Tomić (novinari) i Dragan Vasilić (snimatelj).

Jovan Mitrović (bivši direktor) je takodje na spisku, ali trenutno je na bolovanju, pa mu ne može biti uručen  otkaz. To će najverovatnije biti urađeno  kada zaključi bolovanje. Otkaze dobijaju kao što i sami možete zaključiti, dugogodišnji i veoma iskusni novinari. Neki od njih su bili na mestima urednika i bez izuzetka su ostavili dubok trag u programu i radu, ovog informativnog preduzeća.
Dakle, informacija je nezvanična ali veoma pouzdana. Nadamo se da će se sindikati zapitati šta je pravi razlog ovih otkaza.

Koliko smo upoznati, nije predvidjen još nikakav socijalni program za ovakve situacije a u narednim satima očekujemo i zvanično saopštenje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

6 thoughts on “Otkazi u „ŠRIF“-u Bor

 1. Kao i mnogo toga do sada, i ovaj pokušaj da se otpuste neki od zaposlenih je – protivzakonit. Prvo, tzv. Upozorenje o postojanju razloga za otkaz Ugovora o radu MORA da sadrži obrazloženje, ali i mišljenje sindikalne organizacije. Dakle, poslodavac mora da navede osnov za davanje otkaza, zatim činjenice i dokaze o tome da su se stekli uslovi za otkaz, mora da utvrdi rok za davanje odgovora na upozorenje (koje je dužan da napišu i zaposleni i predsednik sindikalne organizacije; rok ne može biti kraći od 5 dana od dana dostavljanja upozorenja)
  Upozorenje mora biti tako sročeno da jasno ukazuje zaposlenom da ono ne znači otkaz ugovora o radu zbog konkretnog slučaja za koji se upozorenje daje, ali da će ponavljanje iste ili slične povrede radne obaveze imati za posledicu otkaz ugovora o radu bez ponovnog upozorenja.
  Ja nisam pravnik, ali volim i umem da čitam. Ko god maše otkazima, morao bi barem da pročita Zakon o radu, članove 179-183, a posebno član 191 (nezakoniti otkaz).

 2. Ana kao i uvek si u pravu, medjutim ja sa nestrpljenejm očekujem sutrašnji duel n TV Zaječar izmedju Saše Mirkovića i RainDog-a u kojem će se verovatno izmedju ostalih u diskusiji i nadmudrivanju naći i ova tema.
  Sutra 21:30

 3. Da, čula sam da će sutra naš RainDog da ispraši Sašu Mirkovića, ali sam čula i to da će u emisiji učestvovati i Branislav Rankić. Da li sam dobro čula?
  Biće veoma zanimljivo.

 4. Utoliko bolje za Rain-a. Imaće više prostora za manevar. Ne bih mogao da potvrdim išta jer se sa gospodinom Rankičem nisam čuo duže vremena ali nestrpljivo očekujem da vidim emisiju i gotovo da sam siguran da je to jedan od poslednjih javnih nastupa gospodina Mirkovića. 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.