Nestao novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve – potraga u toku

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve noćas je nestao, javila je agencija Beta, navodeći da je ovo potvrdilo nekoliko izvora iz Bele Crkve. Ministarstvo unustrašnjih poslova je danas saopštilo da je Policijskoj stanici Bela Crkva noćas prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkirano putničko vozilo marke „polo“ na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svetla.

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, policijski službenici su odmah izašli na lice mesta, nakon čega ja utvrđeno da je reč o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetković, a koje je vlasništvo njegovog oca.

O ovom događaju odmah je obavešteno nadležno tužilaštvo, a policija je raspisala potragu sa Stefanom Cvetkovićem i za njim se intenzivno traga.

U potragu uključeni ronioci i Žendarmerija

MUP Srbije saopštio je da angažovao više organizacionih jedinica koje tragaju za nestalim novinarom iz Bele Crkve Stefanom Cvetkovićem, kao i da se obavlja pretraga šireg terena gde je pronadjeno vozilo koje je on koristio.
Kako se navodi u saopštenju, u Belu Crkvu je iz Beograda upućeno je više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije.

Na lice mesta upućeno je i više vodiča službenih pasa Policijske brigade, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova koji nadleću teren u okolini Bele Crkve.

„Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja“, dodaje se.

Isključeni telefoni

Agencija Beta je pozivajući se na svedočenje očevidaca javila da je na automobilu motor radio, da su bila otvorena vrata i da je pored pronađen Cvetkovićev ručni sat sa pokidanom narukvicom.
Agencija Beta je pokušala da stupi u kontakt sa Cvetkovićem, ali su mu svi poznati mobilni telefoni bili isključeni.
Cvetković se proteklih godina u više navrata žalio da mu prete različiti političko-tajkunski moćnici.
On je 19. maja ove godine ispričao medijima da je bio šest sati zadržan na administrativnom prelazu Jarinje i naveo da je nakon toga od kosovske policije dobio dokument kojim se potvrđuje da je po nalogu specijalnog tužioca koji vodi istragu o ubistvu kosovskog političara Olivera Ivanovića, zadržan u policijskoj stanici u blizini prelaza zbog ispitivanja.
Cvetković je tada ispričao da je na Kosovo išao novinarskim poslom, jer, kako je rekao, radi na istraživanju ubistva Olivera Ivanovića.
„Nisu imali drugi način da dodju do mene, pošto su primetili da sam došao u kontakt sa nekim ljudima koji su im interesantni za istragu“, rekao je Cvetković Beti nakon što je pušten.
On je u februaru u Beogradu održao konferenciju za novinare pod nazivom „Koliko košta likvidacija na severu Kosova“, kada je pokazao i fotografije osoba koje su navodno bile umešane u likvidaciju Olivera Ivanovića i izneo tvrdnje da je taj atentat plaćen 40.000 evra.
Cvetković je prošle godine bio nepravosnažno osuđen na više od dve godine zatvora po prijavama pojedinih funkcionera Srpske napredne stranke.

Izvor: Beta. Insajder

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.