I Cengiz Holding bi RTB Bor

Rudarsko-topioničarski kompleks Bor privukao je pažnju ruskih i kineskih investitora, a prvi put je zainteresovana i jedna turska kompanija – Cengiz Holding, koja je u vlasništvu Mehmeta Čengiza, biznismena i dobrog prijatelja turskog predsednika Tajipa Redžepa Erdogana.
Zainteresovanost ovog turskog investitora za RTB „Bor“ potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dok je u Turskoj prisustvovao puštanju u rad „Transanadolijskog gasovoda“ – TANAP.
Li Mančang: Kina posebno zainteresovana za RTB

„Turska dolazi, ona je velika regionalna sila, najznačajnija u našem regionu. Moramo da vodimo računa i da iskoristimo sve potencijale iz naše moguće saradnje“ – istakao je Vučić.

Kompanije Mehmeta Čengiza„Čengiz holding“ posluje u građevinarstvu, energetici, rudarstvu i turizmu. Bave se i bakrom i alumunijumom. Prema dostupnim podacima, 2012. imali su 470 mil USD prihoda samo od građevinarstva.
RTB Bor – Neophodan strateški partner za otvaranje rudnika
Među kompanijama su koje grade treći aerodrom u Istanbulu. Mehmet je povezan sa četiri upravna odbora u četiri kompanije u četiri različite industrije.

 

Izvor: Agencije

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.