Nacionalno tržište roba i usluga Srbije

0 0
Read Time:6 Minute, 15 Second

Zahvaljujući gospodjici Vanj Grujić dobili smo dokumente NTRUS-a  koji su ovih dana predmet polemika i analiza u našem gradu. Objavljujemo oba dokumenta prepuštajući Vama da zaključite o čemu se zaprvo radi.

Naime dok jedna grupa učesnika u analizama ovaj projekat i ponudu smatra apsolutno ispravnom drugi su skloni zaključku da tu nije sve najkorektnije. Pročitajte i zaključite sami.

PROJEKAT DOBRE NADE (dokument 1 )

Od 1. marta 2008. godine i u našoj sredini je organizovan Regionalni centar firme “SOKO GROUP” iz Beograda koji realizuje projekat “Nacionalno tržište roba i usluga Srbije” (NTRUS) .
Regionalni centar sa opštinskim centrom Požarevac organizovan je za područje opština: Požarevac, Veliko Gradište, Žabari, Petrovac, Malo Crniće, Golubac i Kučevo.
Pored navedenih opština u sastav Regionalnog centra Požarevac ulaze i opštinski centri: Pančevo, Smederevo i Bor sa ukupno 27 opština.
U svim opštinama se radi na uspostavljenju sistema rada i obučavaju se promoteri projekta.
Direktor regionalnog centra je gospodin Milomir Galić, sa kojim je u ovom početnom periodu moguće stupiti u kontakt putem telefona centra broj 064/8738839.

O čemu se radi:
-jedan od uspešnih putokaza za budućnost postala je i firma “SOKO GROUP” d.o.o. iz Beograda, čiji je vlasnik Zoran Livaja bivši starešina Vojske Srbije. Radan, ambiciozan čovek, od akcije i poverenja jer su njegovi projekti overeni pečatom državnog značaja, što mnogo znači i obećava. Najveći i najznačajniji jesu “Nacionalno tržište roba i usluga Srbije – NTRUS” čiji je direktor Miodrag Kapor
-posle stručne ocene da je projekat kvalitetan i potreban Srbiji, sa Ministarstvom privrede potpisan je Protokol o podržavanju projekta “Nacionalno tržište roba i usluga Srbije”
-cilj je da se prate robe i usluge svih privrednih subjekata na opštinskom, regionalnom i  nacionalnom nivou radi zajedničkog nastupa i plasmana, što bi doprinelo ukrupnjavanju proizvodnje, formiranju cena, proširivanju proizvodnje i otvaranju novih radnih mesta.

Svi koji vide sebe u projektima “SOKO GROUP” d.o.o. Beograd mogu dobiti neophodne informacije preko regionalnih i opštinskih centara, Udruženja vojnih penzionera i Udruženja ratnih vojnih invalida. i najbržim, elektronskim putem sa adresama office@trzistesrbije.com, i na sajtu www.trzistesrbije.com .
Opredeljenje rukovodstva ovih projekata je da se prioritetno angažuju penzionisana vojna lica, ratni vojni invalidi i članovi porodica poginulih boraca, ali u Projektu ima mesta i za sve druge zainteresovane, pogotovo one koji su već radili na poslovima komercijalista, kontaktima sa javnošću i sl.. Planirano je da se u toku ove godine radno angažuje oko 1500 pripadnika pomenutih kategorija.

Posle svega rečenog nameće se zaključak: šansa postoji, dobra nada takođe, prvi potezi su povučeni, pa je realno nadati se da ćemo u nekom od narednih brojeva pisati o prvim uspesima.

NACIONALNO TRŽIŠTE ROBA I USLUGA SRBIJE ( dokument 2 )

„SOKO GROUP“d.o.o.Beograd izradilo je dva prijekta –NACIONALNO TRŽIŠTE ROBA I USLUGA SRBIJE I OPŠTINE SRBIJE, koji od 01.februara 2008.godine koji počinju ra organizacijom i realizacijom.
Sa Ministarstvom privrede je 09.marta 2005.godine potpisan protokol o potrebi podržavanja projekta pod nazivom „Nacionalno tržište roba i usluga Srbije“, koji je ispred ministarstva potpisao gospodin Petar Pavlović.

Projekat „Nacionalno tržište roba i usluga Srbije“ podrazumeva:
Formiranje i ažuriranje elektronske baze podataka
Analitičku obradu podataka
Praćenje i objavljivanje roba i usluga privrednih subjekata Republike Srbije
Praćenje podataka o uvozu i izvozu u Republici Srbiji
Objavljivanje tržišnih viškova individualnih poiljoprivrednih proizvođača
Finalizaciju proizvodnje
Praćenje propisa u privredi Republike Srbije
Praćenje propisa vezanih za standarde i kvalitet proizvodnje EU
Ostvarivanje kontakata sa potencijalnim investitorima za pripremljene projekte
Marketinški nastup privrede Republike Srbije na inostrana tržišta
Humanitarni karakter

Cilj je da se prate robe i usluge privrednih subjekata na opštinskom,regionalnom i nacionalnom nivou radi zajedničkog nastupa i plasmana, ukrupnjavanjem proizvodnje, formiranje cena, proširivanje proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta.
Svi propisi u Republici Srbiji će se nalaziti u okviru ovih prezentacija , kao i propisi o kvalitetu i standardima u EU sa ciljem planiranja investicija  za planiranje prilagođavanja propisima EU. Konsultanti koji su angažovani na ovom Programu daće odgovore iz svog domena na postavljena pitanja vezana za Nacionalno tržište roba i usluga Srbije.

Drugi projekat“OPŠTINE SRBIJE“ uporedo sa napred navedenim programom obezbediće formiranje jedinstvene baze podataka za 161 opštinu,4048 Mesnih zajednica te pojedine opštine na KiM.Elektronska baza podataka  predstavlja svaku opštinu pojedinačno  sa njenim MZ gde su sadržani opšti podaci te ekonomski kapaciteti i resursi sa kojima opština raspolaže. U saradnji sa opštinama izradjuju se bilteni za svaku opštinu pojedinačno. Pored podataka u elektronskom obliku o svim opštinama i njihovim MZ na jednom mestu , izrađuje se bilten u štampanom obliku ,kao dodatak koji se distribuira u obliku dnevnih novina čime se jedna opština predstavlja celokupnoj javnosti. Cilj je naglašavanje ekonomskih potencijala svake opštine pored redovnih opštih podataka.

„SOKO GROUP“ je organizovan preko 8 (osam) Regionalnih centara i to:Beograd, Novi Sad,Nis, Subotica,Šabac,Požarevac,Čačak i Kruševac, u 29 (dvadeset devet) opštinskih centara – ulavnom su to sedišta okruga i koordinatorima i svih 161 opštini sa ciljem organizovanja prikupljanja podataka iz svog regiona direktno sa privrednim subjektima, lokalnim samoupravama i medijima. Zapošljavamo penzionisana vojna lica, ratne vojne invalide i članove porodica poginulih boraca.

Cenovnik učlanjenja u NTRUS:

Velika preduzeća 7.800.00
Srednja preduzeća 5.300.00
Mala preduzeća 3.500.00
Cena je izražena na mesečnom nivou,ažuriranje vrste i količine roba i usluga se vrši prema upisu. Plaćanje se vrši tromesečno,šestomesečno sa popustom od 10% ili godišnje sa popustom od 20%.

Preduzetnici: SUR,SZR,Agencije,Advokatske kancelarije, Zadruge,Organizacije,Udruženja,
Ustanove i sl. 8.000.00
Cena izražena na godišnjem nivou,ažuriranje vrste i količine roba i usluga vrši se prema Upisu.

Predstavništva i strani privredni subjekti: 12.000.00
Cena je izražena na mesečnom nivou, ažuriranje količine vrste roba i usluga se vrši prema Upisu i dostavljenim korekcijama od strane subjekta.

Individualni poljoprivredni proizvođači u okviru svojih regiona se oglašavaju besplatno
Humanitarne organizacije u Republici Srbiji se oglašavaju bespaltno.

PDV od 18% dodaje se na ugovorenu cenu u skladu sa zakonom o PDV-u.

Naknada promoterima za svaki izvršeni Upis privrednog subjekta je:

Velika preduzeća 3.500.00
Srednja preduzeća 2.300.00
Mala preduzeća 1.500.00
Preduzetnike 1.500.00
Predstavništva i strani privredni subjekti 4.000.00
Naknada se isplaćuje na račun nakon izvršene uplate od strane privrednog subjekta, a prema Ugovoru između Promotera i „SOKO GROUP“.Ako privredni subjekt ostvari ponuđeni popust i naknada se umanjuje za iznos popusta. Poreske obaveze i obaveze socijalnog osiguranja Promotera snosi „SOKO GROUP“. Ostvareni popust privrednog subjekta odnosi se i na naknadu promotera.

Pogodnosti koje privredni subjekti ostvaruju učlanjenjem u NTRUS:
-Svakom privrednom subjektu besplatno se otvara WEB sajt i e-mail adresa u okviru portala TRŽIŠTE SRBIJE
-Ostvaruje popust do 50% na reklame preko radija SKY (Pokriva područje BG i NS)
-Predstavljanje privrednih subjekata na opštinskom,regionalnom i naciolnom nivou,u zavisnosti od želja i potreba subjekta,kako u elektronskoj verziji tako i u štampanim biltenima koji će se raditi za sve opštine i regione
-Informisanje drugih privrednih subjekata u opštini,regionu i nacionalnom nivou o aktuelnim aktivnostima,projektima,akcijama,ponudama ili potrebama
-Pružanje pomoći u marketingu,vezanu za organizaciju prodaje proizvoda ili usluge
-Podela reklamnog materijala (elektronska forma ili štampani materijal)
-Organizacija specijalizovanih skupova-sajmova na opštinskom i regionalnom nivou
-Dostavljanje ažuriranih podataka našim korisnicima o kretanju roba i usluga za potrebe kreditiranja, banaka, investiranja, investitora,
-Dostavljanje relevantnih podataka za izeadu biznis planova
-Štampanje biltena sa predstavljanjem privrednih potencijala u saradnji sa opštinom
-Savetodavni karakter po sledećim temama i potrebama:bankarske usluge, imovinsko-pravna pitanja, marketing, organizacija prodaje,plasman na ino tržište.
-Drugi oblici saradnje koji mogu doprineti boljoj prodaji roba i usluga.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.