Kasni asfaltiranje puteva u Boru

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second
Spor opštine i Direkcije za gradnju
Autor: S. Trifunović

BOR – Nesaradnja Direkcije za izgradnju Bora koja je zadužena za puteve i organa kojeg je imenovala opština da bi raspolagao sa 80 miliona dinara, koliko je Bor dobio iz nacionalnog investicionog plana za asfaltiranje ulica, dovelo je do toga da dva meseca kasne radovi na sanaciji gradskih magistrala, a ni pola posla nije dovršeno.

asfaltiranje.JPG

– Neke ulice su započete, ali nisu do kraja i asfaltirane, pa se postavlja pitanje gde je otišla asfaltna masa koja je plaćena Preduzeću za puteve u Zaječaru – upozorila je tehnički direktor JP Direkcija za izgradnju Bora Tamara Tošić.
Ona kaže da je Direkcija kao javno preduzeće, imenovana da obavlja poslove nadzornog organa, izuzeta u slučaju izgradnje puteva novcem NIP-a i za te potrebe je angažovano treće lice.
– Čelnici opštine iz budžeta odvajaju novac za nadzornika sa strane i nas svesno izbegavaju. Iako smo u obavezi da reagujemo na kvalitet i kontrolu poslova u gradu, to nismo u mogućnosti da uradimo jer nam iz opštine ne dostavljaju neophodnu tehničku dokumentaciju – ističe Tošićeva.

Ona dodaje da ima puno primedbi na radove na platou ispred Doma kulture u Boru i trotoara u Ulici Moše Pijade, koje je izvelo borsko Građevinsko preduzeće „Sloga“, ali da za to niko ne snosi odgovornost jer Direkcija nema uvid u dokumentaciju.

tamara-tossich.JPG

Na kvalitet radova zamerke je izneo i predsednik opštine Bor Branislav Rankić, ali je rekao da je ceh plaćen izborom
najjeftinijeg izvođača.
– Naša želja je bila da uposlimo borsku firmu kako bi novac ostao u gradu i budući da je ponuda „Sloge“ bila najjeftinija, nismo se mnogo dvoumili. Kao mnogo puta, dokazalo se da kvalitet ipak treba da bude presudan – rekao je Rankić, i dodao da će posebna komisija ispitati da li je 80 miliona utrošeno namenski.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.