Pred mućkama i policija nemoćna

0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Predsednik opštine Bor Branislav Rankić o organizovanom kriminalu u javnim preduzećima

BOR – U borskim javnim preduzećima toliko je zavladao organizovani kriminal da lokalna policija nije u stanju da spreči prljave i mutne radnje od podnošenja lažnih izveštaja o poslovanju do nezakonitog zapošljavanja. Kriminalne radnje u većini javnih preduzeća i društvenih ustanova prevazilaze „okvire SUP-a Bor“. Plašim se da ovakvo stanje ne potraje još dugo – rekao je Branislav Rankić, predsednik opštine Bor, na jučerašnjoj konferenciji za medije, navodeći primer JP Toplana da je uzet kredit od 90 miliona dinara iako je ova firma imala taj novac.

Odbornici SO i građani obmanuti su da je naplativost usluga samo 50, a u stvarnosti je 75 odsto. Pare su stajale na računu JP za stambene usluge koje naplaćuje grejanje u ime Toplane i uzima proviziju.

Na pitanje novinara dokle se stiglo sa privatizacijom RTB-a Bor, Rankić je odgovorio da je prvi tender propao zbog pogrešne strategije.
– U ceo proces ušlo se brzopleto. RTB ne može da se privatizuje, kao EPS i NIS, jer je u prioritetu. U vladi svako prodaje Bor po svojim kriterijumima, neki, kao ministar Dinkić, pokušavaju i sa ucenama. Kombinat bakra ne sme da se proda dok se ne reše pravno-imovinski odnosi između RTB-a i opštine. Ukoliko bude trebalo, naglasio je Rankić, lokalna samouprava pozvaće građane na otpor. Jer, Agencija za privatizaciju ponaša se kao država u državi. Kada je bilo dogovoreno da opština preuzme gazdovanje nad motelom, ribnjakom i Domom kulture u selu Zlot, usledilo je rešenje Trgovinskog suda o prodaji tih objekata. Opštini je preporučeno da učestvuje u redovnoj kupovini jer Agencija za privatizaciju u Srbiji radi šta god hoće – kaže Rankić.

– Zabrinut sam za sudbinu RTB-a i kao građanin i kao predsednik opštine. S druge strane, Basen je od 2003. godine dužan opštini 70 miliona dinara na ime neplaćenih doprinosa za zaposlene. Nikome ne pada na um da reguliše ovu obavezu. Objavljuje se da smo dobili 43 miliona evra za regionalni razvoj Bora, ali te pare još niko nije video – navodi Rankić.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.