Ipak raskid ugovora s Atekom?

0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

9. april 2008. | 07:13 -> 18:45 | Izvor: B92, Beta
Beograd — Nadležni odbor za privatizaciju RTB Bor preporučio raskidanje ugovora sa austrijskom kompanijom Atek i pregovore sa drugoplasiranim. Konačnu odluku donosi Vlada Srbije.

Odbor za nadzor i sprovođenje akcionog plana za restrukturiranje i privatizaciju odluku je doneo jednoglasno. Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić precizirao je da je ponuda odbijena pre svega zbog predstavnika sindikata koji ne veruju da će Atek obezbediti novac za dalje investicije.

Vlada Srbije doneće konačnu odluku o daljoj sudbini Bora na sednici koja se održava u četvrtak.

Ukoliko preporuka Odbora bude prihvaćena, krenuće se u pregovore sa drugorangiranim ponuđačem na tenderu za prodaju RTB-a, ruskom kompanijom SMR, u vlasništvu Olega Deripaske.

Austrijska kompanija Atek saopštila je da je duboko razočarana odlukom Nadzornog odbora za privatizaciju RTB Bor.

Ova kompanija ocenjuje da bi Vlada Srbije trebalo da ima u vidu da je njena ponuda kompanije u najboljem interesu države Srbije, RTB Bor, njegovih radnika i kreditora.

Predstavnici ruske kompanije SMR, s druge strane, nisu danas želeli da komentarišu mogućnost započinjanja pregovora o kupovinu Rudarsko-topioničarskog basena Bor, javlja agencija Beta.

Iz te kompanije saopšteno je da će se oglasiti kad dobije poziv nadležnih institucija u Srbiji da pregovara o kupovini RTB-a.

Kovačević: Odluka nije dobra

Savetnik za strana ulaganja Milan Kovačević ocenio je da odbijanje zahteva austrijskog Ateka, da mu se odloži rok za isplatu kupoprodajne cene za Rudarsko-topioničarski basen Bor, nije dobra odluka.

Bolje bi bilo da su još jednom izašli u susret Ateku i tako pokušali dobiti punu cenu koja je bila najpovoljnija i na osnovu koje je Atek izabran za privatizacionog partnera, rekao je Kovačević agenciji Beta.

Kako je naveo, Atek je predložio da plati do iznosa koji je ponudio drugi ponuđač SMR, a da ostatak od manje od 100 miliona evra plati 7. maja. Ako se sada pređe na pregovore sa drugoplasiranim, onda se sad gubi tih 100 miliona evra, koliko je niža cena ponuđena od drugoplasiranog, kazao je Kovačević.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Ipak raskid ugovora s Atekom?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.