Borsko kulturno leto

0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

Sa željom da organizatoru, kreatorima i izvodjačima „fenomenalnog“ borskog kulturnog leta pomognem i zaista raznovrsan i bogat program aktovnosti začinim  malo drugačijim razmišljanjem i pristupom, napravih  ovaj video klip. Siguran sam da će gradjani Bora na njemu videti i čuti, mnogo više interesantnih prizora i dobre muzike  nego od početka ovogodišnje  manifestacije, na koju su utrošene, kažu ljudi, ogrome količine novca a da uglavnom nije uradjeno – ništa. Ništa posebno. Pogledajte.

Na snimku možete videti dosta sličnosti sa dogadjanjima iz Bora i oko Bora.
Možete videti nezamislivo važne mehanizme koji apsolutno ničemu ne služe, zatim proces presipanja  iz šupljeg u prazno do 101 i nazad i naravno možete videti  uvek zainteresovane prolaznike koji sa oduševljenjem uvažavaju nepoznatu želju autora zureći satima sa tobož oduševljenjem i razumevanjem u prizor pred sobom.
Naravno to nije sve jer tu malo pažljivijim posmatranjem možete naći i sve  aktuelno političke likove našeg nesretnog grada. Tu su oni koji samo potvrdno klimaju glavom a poznato je (uglavnom iz njihovih ekspozeaa) da apsolutno sve znaju, oni koji nezadrživo koračaju  –ali u mestu, i oni koji su nam došli da kroz sito i rešeto propuste nesposobne, nepoštene i sve ostale zabušante uvedu red i pokažu nam kako nas nema niti dovoljno pametnih a još manje dovoljno obrazovanih… pa se eto oni morali – ovo ili ono … Tu su svakako i naši lokalni politički mudraci koji  „prskaju“ ali uglavnom u prazno i njihovi imitatori i saborci.

Korišćenje ovakvog oblika kulturno-zabavnih priloga ima i nekih svojih prednosti. Ovakvi dobronamerni i ničim izazvani snimci su besplatni a samim tim i oslobodjeni dela ugovornih aktivnosti uključujući neizbežni proces pregovaranja oko provizijskog iznosa. Ne iziskuju nikakve dodatne troškove i neutrališu i najmanju šansu za stvaranje afera, pronevera ili skandalčića po svim osnovama i svim nivoima. Možda tu treba tražiti razloge za njihovu nepopularnost i težek proboj na tržište.

Na kraju oni najviše pogoduju radio i televizijskim stanicama i gomili pre-zapolsenih novinara jer ne moraju apsolutno ništa da rade pa se mirno mogu posvetiti analizi broja zaposlenih u svojim redakcijama, proučavanjem svojih prava, (o obavezama baš i ne toliko) visini ličnih primanja itd itd itd.

Pojava golubova na samom kraju (a poznato je po čemu su oni poznati) je jasna i snažna poruka upućena svima koji nas mimo naše volje unapredjuju, prosvećuju i štite od svega i svačega – ali isključivo u ličnom interesu.

S.Lađević

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.