Bez saglasnosti nema ni cena Ustanove S.Centar

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

U Ustanovi Sportski centar u boru održana je danas konferencija za novinare. Povod za to je gostovanje predsednika privremenog organa opštine Bor,Žike Golubovica u studiju televizije Bor. Saša Jonović v.d. direktor demantovao je izrečene izjave rakavši da izjava Žike Golubovaci, da nije potrebna saglasnost lokalne samouprave, u ovom slučaju privremenog organa oko formiranja cena usluga ove ustanove.

„Žika Golubović ocigledno nije upoznat sa odlukom donetom 29. septembra 2009. godine gde je tačno navedeno  po članu 8 da su prava i obaveze osnivača da da saglasnost na cenovnik usluga ustanove. Na osnovu te odluke urađen je i statut same ustanove 9. oktobra 2009. godine a u kome se kaže  da će cene svojih usluga ustanova formirati i donositi uz saglasnost osnivača.“

Saša Jonović rekao je da je on samo poštovao odluku i statut i da bi u suprotnom nepoštovanjem istog morao da odgovara. Bez prethodne saglasnosti osnivača ustanova nije mogla da ostvaruje sopstvene prihode, prodaju karata na zatvorenim bazenima niti izdavanje male i velike sale.

Radom ustanove i menadžmetnom, kao i ljudima zaposlenim u sportskom centru, v.d. direktor je u potpunosti zadovoljan ali istace da bez nabavke neophodnog materijala ustanova nije u stanju da ostvari sopstvene prihode. Roba se plaća avansno, a dobavljači koji su snabdevali ustanovu, obustavili su isporuku robe zbog prethodno neplaćenih računa.

Rekavši na kraju da ru radnici poslednje primanje imali za prvi deo februara, dok su druge ustave  kao i sama opstinska uprava primili drugi deo zarade za mart, smatra nekorektnim stavom privremenog organa, Jonović je završio današnje obraćanje novinarima.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.