Resetovanje

0 0
Read Time:2 Minute, 58 Second

Razmišljam nešto jutros kako se u Boru spremaju vanredni lokalni izbori, ali nekako mi se ipak čini da izborna kampanja u Boru ne prestaje več jedno 5-6 godina. Kampanja se uvukla u sve pore života, kučne aparate, industrijske mašine i domove u mom malom rudarksom gradiću kojem je od rudarstva ostlo samo ime, i to kad se neko seti da ga tako „počasti“ u slavu zlatnih i dobrih vremena, kad je ovde teklo zlato i bakar. Sada tim istim bakarno-zlatonosnim kanalima teče nešto drugo a ovom prilikom ga ne bi pominjao i opisivao detaljnije jer to što više čačkaš-  više smrdi.

Elem, dođosmo do tačke gde se ponovo sprovodi opštenarodni RESET sistema na lokalnom nivou, ali po uzoru na državni- sve se uklapa. Niko nije kriv, niko nije nikome dužan, svi koji su se borili jedni protiv drugih su sada prijatelji i saradnici, jednostavno – malo smo se šalili. Bilo je malo trljanja gumicama a kad se osvrnemo ne možemo da vidimo od silnih promena i imenovanja, od kafe-kuvarica do članova Upravnih odbora, ništa dobro i pozitivno. Nema. Menjala su se imana, odela i kravate, sa istim predizbornim i postizbornim navikama i manirima ali niko nije uspeo da izbunari krivce za to što grad jedva da može da funkcioniše a to bi trebalo da znači da nema ni krivice, i da mi u stvari živimo u izobilju i savršeno uređenom sistemu.

Do nedavnog uvođenja Privremnih mera i Privremnog organa upravljanja sam možda , tu i tamo, pomišljao da sanjam, da ne razumem, da nisam sposoban da sagledam sve šinjenice i svašta nešto, ali sad vidim da sam budan i to istinski. Mislio sam mada sa podebelom nevericom da će se stvarno razjasniti ko koga, koliko i kojim povodom ali … Ne znam gde se dadoše junački sročene izjave o poštenju, dobrim namerama, želji da se najzad oseti poboljšanje i isterivanju istine na čistinu, gde nestadoše ljute optužbe sa sve gomilom papira, potpisa, pronevera, krađa, masnih provizija i svega drugog kad je sve opet – ne isto, ali veoma, veoma slično. Nije isto zato što nemamo jednog sa kravatom koja košta kao plata 50% stanovnika grada – već ih imamo 5 i teško da će se ikad išta promeniti na bolje. Da bi bilo bolje moramo „za početak“  imati nešto pa ga nadograđivati- a mi nemamo ništa.

Zato molim i preklinjem sve bivše i sadašnje ( a preporučujem i budućim) funkcionerima, predsednicima, direktorima i ostale kreatorima  promena da se više ne pojavljuju u medijima što im uopšte i neće teško pasti jer medija u Boru skoro pa i da nema. Manite se više poruka sa TV ekrana i radio stanica, konferncija za novinare i ostalih saopštenja. Niko ne može biti baš toliko glup i tup da ne shvati da je jedini Vaš cilj dokopati se vlasti a ne menjati sistem i poboljšati uslove života i rada. Niko nije toliko zaostao ili zaboravan da se ne seća izjava, obećanja, dirljivih parola o svetloj budućnosti koju nam SAMO JEDNA stranka može obezbediti i to je tačno, s tim što ta stranka očigledno još uvek nije osnovana.

Sa posebnim gađenjem bih se osvrnuo na promotere i vikače nostvorene nam (ne)vlasti i blagostanja koji su nas uveravali, saletali i preklinjali da se kolektivno prizovemo pameti “ jer ovaj je lopov, ali oni ne- NIKAD“. Oni koji su znali bolje čak i od onih koje su promovisali,  šta če, kako će i koliko će uraditi. Naravno, moram reći da ne optužujem i ne prozivam nikoga ali za mene je onaj koji kriminal prikriva takođe kriminalac.

Stidite se i vi i oni.
Siniša Lađević- Borsky

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.