Auto-put za lakoverne

0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

Izjava direktora Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Branka Jocića, da bi naredne godine trebalo da se završi izgradnja puta koji će znatno približiti taj grad sa opštinom Bor, izrečena je tri godine nakon što su to u predizbornoj kampanji obećali predstavnici Nove Srbije, čiji je Jocić potpredsednik.

On je rekao da će naredne godine u rekonstrukciju puteva u Timočkoj Krajini biti uloženo mnogo više novca nego do sada, i da očekuje da se, posle imovinsko-pravnih problema, uskoro probije trasa i završi put Bor – Zaječar ukupne dužine dvadesetak kilometara.

deonica-puta-bor-zajeccar.jpg

“Lično mislim da treba slomiti birokratske prepreke za finaniranje projekata koji su od nacionalnog značaja”, rekao je Jocić u utorak u Zaječaru, pošto je otvorio kancelariju JP Putevi Srbije.
Izgradnja te saobraćajnice znatno bi doprinela povećanju privredne aktivnosti ovog regiona, jer bi se razdaljina dva grada smanjila za 18 kilometara.
Stanovnici Bora i Zaječara, međutim, svedoče da je ovaj put, koji prolazi pored banje Nikoličevo, poslednjih sedam godina služio isključivo zarad političkog marketinga.
Do sada je njegova izgradnja svečano uz stranačka obeležja otvarana najmanje pet puta, a grafit u Boru, “Autopute otvori se – Aladin”, najbolje govori o tome šta meštani misle o tome.
Izgradnja istog puta do sada je služila u predizbornoj kampanji i kandidatima Socijalističke partije Srbije.
Presecanjem vrpce u predizbornoj kampanji 2000. godine, radove su najavili tadašnji visoki državni funkcioneri Nikola Šainović, ali i Milutin Mrkonjić.
Četiri godine kasnije, tadašnja načelnica Borskog okruga Zorica Đerić Stojičić (Nova Srbija), ponovo je najavila početak radova, tvrdeći da nije reč o predizbornom triku, već o ozbiljnoj nameri republičkih vlasti da pomogne opštinama Bor i Zaječar.
Đerićeva, koja je u septembru 2004. godine bila kandidat za predsednika opštine Bor, rekla je tada da su ugovor o izgradnji puta „M4“ preko Nikoličeva, potpisali predstavnici Preduzeća za puteve Zaječar i Republičke direkcije za puteve, na čijem je čelu tada bio baš Branko Jocić.
Tada je objasnila da će jesen biti iskorišćena za zemljane radove, da će zimski period poslužiti rešavanju imovinskih odnosa sa vlasnicima parcela gde će proći put, a da asfaltiranje počinje na proleće 2005. godine..
Poslednjeg dana maja 2005., tadašnji republički ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić, najavio je da upravo tog dana započinju radovi kako bi se “konačno završila izgradnja puta Bor – Zaječar” i da se njegov završetak očekuje godinu dana kasnije.
Odnosno, godinu i po dana pre nego što je njegov partijski kolega ponovo najavio otvaranje “istorijskog” puta.

tekst i foto : Saša Trifunović

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.