ZORANA MIHAJLOVIĆ: PRVI LETOVI 21. MAJA, A SLUŽIĆE ZA POVRATAK U SRBIJU

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da će prvi avio-letovi posle ukidanja vanrednog stanja biti organizovani 21. maja, i to pet letova za Frankfurt i Cirih.

Izvor

Ona je za TV Prva rekla da avio-saobraćaj nigde u Evropi nije normalizovan, da to nisu redovne linije, već da će služiti za prevoz građana koji žele da se vrate u Srbiju.

Mihajlović je dodala da će strani državljani koji dolaze u Srbiju morati da imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sata, a da državljani Srbije ili oni koji imaju boravište u zemlji ili moraju da imaju negativan PCR test ili da idu u samoizolaciju.

– Za naše državljane ostavili smo mogućnost da i ako odu u samoizolaciju, mogu da urade test u referentnoj laboratoriji i da, ako je negativan, prekinu samoizolaciju. Naravno, svi će morati za vreme putovanja da nose maske, i da se pridržavaju i svih drugih procedura – rekla je Mihajlović.

Ilustracija/ mojnovisad.com

Govoreći o drumskom saobraćaju, ona je dodala da je prethodnih meseci pitanje prelaska granica bilo regulisano posebnim odobrenjima komisije Vlade, a da će relaksiranje mera u toj oblasti biti vršeno u dogovoru sa lekarima.

Mihajlović je rekla da će svakako za ulazak u Srbiju morati da se uradi odgovarajući test, i da se ti testovi rade u zemljama iz kojih se dolazi, jer je potrebno određeno vreme da se dobiju rezultati.

Takođe je navela da će se voditi računa i o tome da mogu da putuju i ljudi sa manjim primanjima ili bez primanja, pa će plaćanja testa biti oslobođeni studenti i nezaposleni, dok će deca do 12 godina biti oslobođena bilo kakve vrste testova, prenosi  N1.

80%
Awesome
  • Design
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.