Žene u neformalnoj ekonomiji

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

neformalna_e

Sekcija žena Saveza samostalnih sindikata Srbije u saradnji sa švajcarskim savetom rada i sekcijom žena ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost, organizovali su tribinu na temu „Učešće žena u neformalnoj ekonomiji“ (Rad na crno). Tribina je održana u sali borskog Okruga sa ciljem razmene informacija i upoznavanje sa pozitivnim iskustvima u rešenju rada na crno, kao i utvrđivanje smernica za sprovođenje strategije novog zapošljavanja u interesu ekonomsko-socijalnog razvoja.

Ovaj vid tribina i sam projekat postoji i održava se već dve godine sa osnovnim ciljem u suzbijanju neformalnog rada ili rada na crno, i sagledavanje uzroka i posledica koje izaziva. Uzrok širenja ovakvog vida rada je neusklađenost ponude i potražnje, kao i nespremenost ljudi na promenu mesta boravka i samog straha od odvojenog načina života.

Bor je opština koja beleži visoku stopu zvanično nezaposlenih. Na teritoriji čitave Srbije zabeležen je manji broj zvanično zaposlenih žena, što predstavlja samodiskriminaciju naročito kada se radi o mlađim, ženama sa invaliditetom i samohranim majkama, rečeno je na tribini.

Saradnik sindikata Nezavisnost, Zlata Zec, istakla je da ovakva vrsta tribina treba da bude pokretač razgovora i dijaloga na nivou opštine. Učesnici tribine bili su predstavnice sindikata, lokalne samouprave, ispektor rada, nacionalne službe zavoda za zapošljavanje, privredne komore i predstavnik švajcarskog saveta rada u Beogradu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.