Zašto zaostajemo u razvoju turizma?

0 0
Read Time:56 Second

grupa55jul09

Bor, 01.07.2009. Autor: O.H.

Konferencija za novinare Grupe 55 Bor

“Grupa 55” okupila je veliki broj zainteresovanih građana koji su na održanim tribinama razmatrali više ključnih tema, kao što su: Nedovoljna organizovanost lokalne zajednice da efikasno radi na razvoju turizma, strategija razvoja turizma koja nije šire prezentirana građanima koji bi bili uključeni u njenu realizaciju, stagnacija razvoja turizma koja zbog brojnih nerešenih imovinsko pravnih odnosa, na čijem se rešavanju ne radi dovoljno brzo i konstruktivno.

Zbog toga je došlo do zastoja u razvoju Brestovačke banje, kompleksa kod Zlotskih pećina, Savače, Borskog jezera , Crnog vrha, kao i završetaka izgradnje Kapije Bora. Za svaki od navedenih problema na tribinama “Grupe 55” proistekli su konkretni zaključci. Svi zaključci i predlozi mera upućeni su opštinskom rukovodstvu i opštinskom pravobraniocu, a upoznata je javnost Bora i šire.

Ovom konferencijom “Grupa 55” želi da upozna javnost da su problemi i dalje prisutni, a ukoliko se želi brži razvoj opštine Bor krajnje je vreme da se konačno krene sa mrtve tačke. Pored ovih problema važna su još neka pitanja: obrazovanje, promocija i informacije o turističkim potencijalima i zaštita prirodnih vrednosti.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.