TV ne gasi „diverzija“, već računi

0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second

Direktor EDB u Boru i predsednik opštine odgovaraju čelniku Televizije

BOR – RTV Bor bila je, krajem vikenda, 24 sata isključena iz elektromreže zbog duga od oko milion dinara, a ne, kako je izjavio Jovan Mitrović, direktor te odnedavno regionalne informativne kuće, zbog „ političke diverzije“.

– Rukovodstvo TV Bor dobilo je opomenu nedelju dana ranije da će im biti isključena struja ukoliko ne plate dug. Niko nije došao da se dogovorimo kako je običaj. Naprotiv, ignorisani smo iako smo im ponekad gledali kroz prste. Ukoliko se ponovo budu neodgovorno ponašali, opet će uslediti „makaze“. Nije mi jasno zašto direktor Mitrović javno spominje nekakvu političku diverziju – rekao je novinarima Dragan Milošević, direktor borske Elektrodistribucije.

tv-bor.jpg

Obraćajući se gledaocima prošlog petka uveče, Jovan Mitrović je, u ime svoje firme, rekao da se u 14-godišnjem radu TV Bor nije dogodilo da ekran bude zatamnjen neprekidno 24 sata. Zbog nestanka struje oštećeni su elektronski uređaji. Ovo je drugi put u poslednjih godinu i po dana, kako je nastao dug, pre toga izmireno je 1,5 miliona dinara. Ipak je u pitanju politička diverzija – naglašava Mitrović, ali ne navodi o kakvoj je ujdurmi reč.

Branislav Rankić, predsednik opštine obećao je da će lokalna samouprava uplatiti dug do 1. novembra i uzvratio da je „direktor Mitrović već godinu dana nelegalno na rukovodećem radnom mestu“.

– NJemu je v.d. stanje odavno isteklo, ali Upravni odbor uporno nije želeo da raspiše konkurs. Opština redovno uplaćuje novac za plate zaposlenima u RTV. Obezbedili smo 30.000 evra za kupovinu najsavremenije opreme. Oni moraju da se postaraju za sredstva kako bi izmirili režijske troškove. Tako je oduvek bilo, a naše obaveze kao osnivača nikada nisu izostale. Ipak, ova opština je nekoliko puta plaćala struju, vodu, telefonske troškove. Najgore je što RTV na čelu sa Mitrovićem nije u funkciji informisanja građana – smatra Rankić.

RANIJE SVE PLAĆANO

– Dok sam pre Mitrovića bio direktor prvo sam plaćao struju i ostale troškove. Nikada nismo ostali u mraku. Popravili smo i agregat, za svaki slučaj. Tvrdim da i danas za režijske troškove ima para. Štaviše, tada smo nadoknadili četiri zaostale plate, obnovili tehniku, preuredili prostorije, nabavili automobil i preselili marketing – svedoči Miroslav Radulović, bivši direktor RTV Bor.

ZAPOŠLJAVAJU KOGA STIGNU

Branislav Rankić naglašava da je prosek plata samo 16.000 dinara zato što se zapošljavaju neproduktivni radnici bez veće potrebe, a ne recimo novinari. Samim tim, ukupna suma sredstava iz opštinskog budžeta za plate raspodeljuje se većem broju radnika, što direktno utiče na visinu zarada. Za takvu politiku nije kriva opština, još manje predsednik.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.