Tender za RTB „Bor“ u petak

0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Ministar ekonomije i potpredsednik Vlade Mlađan Dinkić izjavio je da će javni poziv za učešće u pretkvalifikacionom tenderu za Rudarsko topioničarski basen (RTB) „Bor“ biti objavljen 11. jula u „Fajnenšl tajmsu“ i u domaćim sredstvima informisanja.
Dinkić je rekao da će 30. septembar biti krajnji rok do kada će se znati ko se prijavio i ko je zainteresovan za RTB „Bor“, a u zavisnosti od atraktivnosti prijavljenih kandidata, ići će se u dalje definisanje modela strateškog partnerstva sa državom.

Ministar je najavio i druge tendere koji će biti raspisani do kraja jula, uklljučujući „Prvu petoletku“ iz Trstenika, za koju se tender ponavlja, Metanolsko sirćetni kompleks „Kikinda“, „Mostogradnju“ iz Beograda, Geneksove hotele na Kopaoniku i FAP iz Priboja.

„Tender za JAT bi trebalo da bude objavljen do kraja jula, a rok za podnošenje ponuda do kraja septembra ove godine“, rekao je Dinkić na konferenciji za novinare u vladi Srbije i dodao da bi do kraja ovog meseca trebalo da bude izabran i savetnik za inicijalnu javnu ponudu za „Telekom“.

Dinkić je najavio da će se promeniti model privatizacije „Galenike“ i da će se ići na njenu tendersku većinsku privatizaciju. Do kraja oktobra bi trebalo da na aukciju bude izneto 350 preduzeća, a na tenderima ponuđeno 40 firmi.

Dinkić: Povećati cenu za NIS

Ministar Dinkić izjavio je da ostaje pri stavu da je gasni deo energetskog sporazuma sa Rusijom povoljan za Srbiju, a da je cena za NIS preniska.

Najavio je da će insistirati da se dobije adekvatna cena za NIS u direktnim pregovorima sa Rusima nakon ratifikacije sporazuma u Skupštini Srbije, kao i da postoji ideja da on vodi te pregovore.

Dinkić je ukazao da bi predmet pregovora trebalo da budu i investicije i cena za NIS, pošto ugovor ne precizira koja se tačno imovina prodaje i po kojoj ceni, istakavši da bi ugovor mogao biti izmenjen tako što bi bio prihvatljiv za obe strane, pa bi Srbija preuzela deo investicija u NIS, a Rusi povećali cenu za udeo koji kupuju.

Ranije je bilo najavljivano da bi Rusi za 51 odsto NIS-a trebalo da daju 400 miliona evra i još 500 miliona evra u investicije za modernizaciju NIS-a.

Izvor: RTS

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.