Fontana

0 0
Read Time:2 Minute, 28 Second

Zahvaljujući nizu veoma interesantnih okolnosti, nasuprot nešto prioritetnijih potreba grada , Bor je posle „Kalčićeve česme“ dobio „Rankićevu fontanu“. Ona se nalazi ili će se nalaziti, kad bude dovršena u centru grada- tačnije ispred „Doma kulture“, koji se nekada zvao „Dom revolucije“ a autor ovog teksta nije baš siguran da je to ime zvanično ikada promenjeno.

Bor grad INFO je pratio sa velikom pažnjom komentare na najuticajnijim borskim blogovima i forumima i moramo priznati da je ono što je uradjeno u nameri da se izgradi gradska fontana slično svemu i svačemu ali najmanje jednom modernom, funkcionalnom, nesvakidašnjem i prepoznatljivom gradskom obeležju.

fontana.jpg

Manje je važno to što se predsednik Opštine Bor u celoj priči pojavljuje samo kao jedan od inicijatora ideje kao i to da je Direkcija za izgradnju Bora raspisala konkurs za realizaciju ovog projekta. Manje je važno i to da je komisija ocenila kvalitet ponuda, ozbiljnost izvodjača i preuzela odgovornost za dalju realizaciju. Zbog svega je opravdano da se svi zajedno zapitamo zašto je hajka na ovaj projekat zapravo pokrenuta baš iz same Direkcije za izgradnju Bora.

O čemu se zapravo radi? Odredjeni krug naših sugradjana se veoma vešto služi svojim poznavanjem svih mogućnosti manipulativne komunikacije pa sa jedne strane kao uticajni blogeri ili forumaši zagovaraju poštenje i sve blagodeti demokratije dok sa druge strane imaju mogućnost kohabitacije sa zlonamernim i nečasnim grupacijama od kojih se tobož javno ogradjuju dok bez trunke griže savesti učestvuju u donošenju takvih i sličnih odluka. Praktično, otvoreno i konkretno treba reči da se niko nije pobunio kada je pomenuta komisija donela tu i takvu odluku pa su komentari na jedan, ipak morate priznati, nezavršen projekat sasvim propoznatljivo obojeni i svima jasni.

U komentarima sugradjana se pojavljuje asocijacija na „daleko bilo“ tenk, pojilo za sitnu stoku i sve i svašta medjutim pošto je tehnički nivo na kojem je realizovana ove kapitalna investicija veoma niskog nivoa i kvaliteta pristojnija asocijacija verovatno nije mogla ni desiti. To svakako ne umanjuje veliku  moć zlonamerne imaginacije autora svih komentara koji prevazilaze okvire relanosti i nepobitnih činjenica pa se kao i obično napada gospodin Rankić. Nije nam zaista namera da ikoga branimo i zastupamo znajući da tako nešto sigurno ne može proći pogotovo ne u Boru, ali se pitamo ima li jedna pravosnažna odluka validne komisije, i tima stručnjaka alternativu ili ćemo se i dalje sakrivati iza našeg predsednika u nameri da mu pripišemo kao i do sada čak i ono što se nikada nije desilo. Nekad je najlakše svaliti krivicu na dugoga ali se uoči i posle ovih izbora odnos političkih snaga na teritoriji Bora jasno mogao videti pa ne vidimo razloga za diskusiju u tom pravcu.

Sve alternativne opcije koje bi mogle ili trebale da uklone omraženog Rankića sa političke scene su neubedljive, jadne i upadljivo …  nejednistvene tako da se njihovo nastojanje da pričaju o njemu umesto o sebi zaista može svrstati u rubriku „verovali ili ne“. Time nasuprot svoje namere više govore o svojoj nego u glupostima predsednika borske opštine.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.