SNS protiv Ničića

0 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

boskonicic2011

Izvor: Glas javnosti

GRADSKI ODBOR NAPREDNJAKA U ZAJEČARU OPTUŽIO GRADONAČELNIKA

Naprednjaci tvrde da je lane iz gradske kase za honorare pevača i sportista dato 100 miliona dinara, a ove godine u planu je da im isplate još 30 miliona više

ZAJEČAR – Gradski odbor Srpske napredne stranke u Zaječaru optužio je gradonačelnika Boška Ničića za rasipničko ponašanje.

Naprednjaci su proteklih dana građanima delili letak u kome su optužili lokalnu vlast da je nenamenski potrošila novac iz gradske kase.
– Lokalna vlast, sa Boškom Ničićem na čelu, u prošloj godini potrošila je 100 miliona dinara na pevače i rukomet, a već u ovoj godini za iste ove namene u budžetu su planirana sredstva od 130 miliona dinara – piše na letku naprednjaka.

Predstavnici SNS ističu da zaposleni u gradskim javnim preduzećima ne primaju platu i da je ugrožen rad škola zbog nedostatka energenata za grejanje i sredstava za higijenu dok gradonačelnik Ničić rasipa novac na rukomet i honorare pevačima.

Stefan Zankov, poverenik stranke za Zaječarski okrug, kaže da im je namera da skrenu pažnju da se novcem iz lokalnog budžeta olakša život Zaječaraca.
– Tražimo da novac ostane u Zaječaru i da se rešavaju problemi u gradu. Taj novac treba bude potrošen na Zaječarce, a pre svega na njihovu decu. Za 130 miliona dinara godišnje 3.000 dece može da ode na more, mogu da se asfaltiraju i ulice u uredi komunalna mreža, a hiljade siromašnih porodica dobije pomoć u hranu i lekovima. To je posao prvog čoveka grada, a ne menadžera za skupe pevače i profesionalne rukometašice – kaže Zenkov.

Naprednjaci terete opštinare da su 110 miliona dinara, koji su ove godine dobijeni na kredit, neracionalno potrošili, a taj novac treba da vrate Zaječarci i njihova deca.

U letku – karikaturi se dalje navodi da javna preduzeća koja su nekada dobro radila danas jedva funkcionišu preko grbača svojih radnika i da sva ova preduzeća grcaju u dugovima otplaćujući obaveze po osnovu jemstva za dobijanje kredita drugih preduzeća.

Ničić: Građani mi veruju

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić u izjavi za Glas nazvao je Stefana Zankova muškom Karmen Pašić, nekadašnjom funkcionerkom DS, kojoj ništa nije valjalo u Zaječaru i koja je poznata po tome da je stalno kritikovala gradonačelnikov rad.
– Ne znam odakle mu pare za štampanje tih almanaha o meni, ali ako misli da će njima privući birače, vara se. Za poslednjih nekoliko godina Zaječar je postao ono što nikada nije bio, a građani su poklonili poverenje meni, a ne Zankovu. Ovakvom politikom ništa neće postići. Oko sebe je okupio sve sami politički otpad. Ne znam odakle mu ideja da se iz budžeta troše pare za rukomet, kada 70 odsto svega finansiraju donatori i sponzori. Što se tiče para za prosvetu, kontrolu je izvršio budžetski inspektor i nije mi poznato da je nađena bilo kakva nepravilnost – kaže Ničić.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “SNS protiv Ničića

  1. Ma, nije moguće da Ničić sve to radi. 🙂
    A i ako radi, radi po zakonu (verovali ili ne), jer je za koncerte i raznovrsno rasipništvo – obezbedio novac Odlukom o budžetu. Dakle – odbornici su mu to ozakonili. Ima tu možda jedna jedina caka: verovatno je predvideo neki novac i za zarade direktnog i indirektnog korisnika. Ako prvo isplaćuje Beotonu, a ne radnicima, onda krši zakon, jer se znaju prioriteti. A prioriteti su redovno funkcionisanje ustanova i preduzeća, a posle zajebancija. To se isto desilo u Boru, pa čak i gore.
    Novac za koncerte trošio se nenamenski, dakle bez Odluke o budžetu (da je toliko i toliko novca namenjeno za koncerte i sl.), već se obezbeđivao raznim rebalansima, tako što je uzimano od drugih korisnika budžeta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.