Šesti put otvorili izgradnju puta

0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

BOR – Opštinski odbor Nove Srbije u Boru intenzivirao je svoju kampanju za lokalne izbore svečano otvarajući početak radova na izgradnji puta koji bi taj grad i susedni Zaječar, sa sadašnji 35 kilometara, približio na svega 18.

Autor: Saša Trifunović | Blic ONLINE


Ova akcija bi imala drugačiji efekat da izgradnja puta nije isključivo služila u političke svrhe tokom prethodnih petnaestak godina.
Do sada je njegova izgradnja svečano, uz stranačka obeležja, otvarana najmanje pet puta, i to sa oba njegova kraja, i iz Bora i iz Zaječara, a grafit „Autopute, otvori se – Aladin“, najbolje govori o tome šta ovdašnje stanovništvo misle o tome.
Početak asfaltiranja puta do sada je služio u predizbornoj kampanji i kandidatima Socijalističke partije Srbije, pa su 2000. godine tadašnji visoki državni funkcioneri Nikola Šainović i Milutin Mrkonjić presekli vrpce obećavajući građanima novu putnu infrastrukturu.
Kampanju na trasi famoznog puta 2004. godine povela je i tadašnja načelnica Borskog okruga Zorica Đerić Stojičić (Nova Srbija), koja je sada na funkciji savetnika u Ministarstvu za infrastrukturu.
– Ovo nije predizborni trik, već ozbiljna namera republičkih vlasti da pomogne opštinama Bor i Zaječar – rekla je Đerićeva pre osam godina. Ona je, kao kandidat za predsednika opštine Bor, tada rekla i da su ugovor o izgradnji puta M4 preko Nikoličeva, potpisali predstavnici Preduzeća za puteve Zaječar i Republičke direkcije za puteve, na čijem je čelu tada bio baš Branko Jocić.
Krajem maja 2005, tadašnji republički ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić najavio je da upravo tog dana započinju radovi kako bi se „konačno završila izgradnja puta Bor – Zaječar“ i da se njegov završetak očekuje godinu dana kasnije.
Direktor Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Branko Jocić, nedavno je rekao da bi ove godine trebalo da se završi izgradnja puta i da očekuje da se, posle imovinsko-pravnih problema, uskoro probije trasa i završi deonica između dva grada.
– Lično mislim da treba slomiti birokratske prepreke za finansiranje projekata koji su od nacionalnog značaja – rekao je Jocić nedavno, pošto je otvorio kancelariju JP „Putevi Srbije“.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.