RTB Bor za najmlađe heroje

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

RTB Bor za najmlađe heroje

Bor, 28. mart, 2012 – Fond B92 i predstavnici Rudarsko-topioničarskog basena Bor posetili su danas Opštu bolnicu zdravstvenog centra u Boru i tom prilikom uručili novi inkubator koji je za potrebe najmlađih i najhrabrijih boraca ovog kraja doniralo preduzeće RTB Bor. Tokom „Bitke za bebe”, ovo preduzeće je doniralo i jedan inkubator koji je tokom prepodneva već isporučen bolnici u Majdanpeku.

Direktor Zdravstvenog centra u Boru, dr Dragan Stojadinović se ovom prilikom srdačno zahvalio predstavnicima Fonda B92 na pokretanju čitave akcije i izrazio uverenje da će planirane aktivnosti tokom Godine beba biti podjednako uspešne kao što je bila akcija za nabavku preko potrebnih inkubatora.
Nakon predaje nove opreme, generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor, gospodin Blagoje Spaskovski je zalepio pločicu sa imenom ovog preduzeća na novi inkubator, naglasivši da je RTB Bor već pomagao ovu ustavnou kupovinom porođajnih stolova i druge prateće opreme, te da će nastaviti da podržava nacionalnu akciju ”Bitka za bebe” i u novom talasu nabavke opreme koja nedostaje. Potom je u društvu direktora Zdravstvenog centra dr Stojadinovića i predsednika UO Fonda B92 Verana Matića pošao u obilazak odeljenja u kojima svoje prve dane provode prevremeno rođene bebe ovog regiona.
„Region istočne Srbije ima velike i specifične probleme sa natalitetom, s velikim migracijama stanovništva sa ovog prostora, sa udaljenošću od centara, i potrebna su specifična rešenja. U prvom redu, želimo da postignemo standard opremeljenosti kakav imaju sva porodilišta u Srbiji, za šta su nam potrebna dva reanimaciona stola za Bor i Majdanpek i dodatna oprema, a potom i da se napravi mehanizam brzog transporta životno ugroženih beba do većih zdravstvenih centara. Očekujemo da će naša akcija vezana za povraćaj PDV-a za opremu i hranu za bebe, kao i ograničavanje marži, imati najviše efekta upravo u najsiromašnijim oblastima“, izjavio je prilikom uručenja nove opreme u Boru, gospodin Veran Matić.

Proleće nam donosi nove bitke. Svi zajedno u nove pobede za naše najmlađe heroje!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%