Ulična akcija DOKUKINA u borbi protiv nasilja u Boru

0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

U Boru, 28.03.2012. godine

Centar za nove komunikacije Dokukino

Ulična akcija pod nazivom “Supergrađanin” protiv nasilja održana je danas na Platou Studentskog centra, u ulici Kralja Petra I, od 14h do 16h. Predstavnici Dokukina iz Beograda i Resurs Centra Bor informisali su građane Bora o zajedničkoj kampanji. Reč je o interaktivnoj online platformi na kojoj građani sami mogu da prijave slučajeve nasilja za koje znaju, ostavljajući poruku, fotografiju ili video zapis. Volonteri Centra Resurs Centra Bor, delili su promo material i pokazivali svojim sugrađanima kako mogu da pristupe online platformi i na mapi prijave slučajeve nasilja koji su im poznati.
Naime, na platformi www.supergradjanin.com moguće je prijaviti psihičko ili fizičko nasilje. To može biti porodično nasilje, nasilje nad ženama, nasilje na etničkoj osnovi, vršnjačkog nasilje, nasilje prema LGBT populaciji, nasilje na poslu, nasilje prema životinjama itd. Jedan od načina prijavljivanja ovakvih slučajeva jeste slanje e-maila, slanje tvita sa heštegom supergrađanin ili popunjavanje formulara na sajtu.
Volonteri Resurs centra Bor bili su učesnici Dokukinove radionice „Vođenje online kampanje i pravljenje kreativnog filma“ koja je održana 18. marta u njihovom gradu. Dokukino ovom akcijom poziva građane Bora da se upoznaju sa mogućnostima platforme www.supergradjanin.com i da se aktivno uključe u prikupljanje informacija o nasilju u svojoj okolini.
Ova ulična akcija je simbolični završetak lokalne kampanje protiv nasilja, kojoj su prethodile online kampanja na društvenim mrežama Twitter i Facebook kao i ofline aktivnosti i mapiranje uz pomoć platforme “Supergrađanin”. Lokalne kampanje protiv nasilja sprovode se uz monitoring Dokukina u okviru projekta “Građansko društvo protiv nasilja 2.0”. Projekat je finansiran od strane USAID-a preko Instituta za održive zajednice.
Lokalne kampanje protiv nasilja, do sada su održane su u Jagodini, Nišu i Boru, a biće organizovane u još nekoliko gradova – u Negotinu, Zaječaru, Novom Bečeju, Novom Sadu i Beogradu, tokom ove i sledeće nedelje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%