Prvomajska zabava

0 0
Read Time:38 Second

uranakbor

Bor – 2. maj 2009. VIDEO

Prvomajski uranak i sve što je vezano za taj dan, u Boru ima uvek posebnu draž. Od prvomajske budilice do izleta na Borskom jezeru gde je uvek puno manigestacija, aktivnosti, koncerata … Hiljade ljudi je otišlo na Borsko jezero, najpoznatije izletište u ovom delu Srbije, i bar na jedan dan ostavilo sve svoje brige, tamo negde u, dvadesetak kilometara dalekoj, zagadjenoj gradskoj gužvi. Divan ambijent, lepo vreme i što je najvažnije, mnogo veselih lica. Svi su  uživali  na divnom planinskom vazduhu daleko od svega. Ukoliko niste bili u prilici, pružamo vam deo atmosfere. Posebno onima koji su kasnije, možda odustali.

Bor grad INFO je, zbog Vas i za Vas, bio na licu mesta.  Nudimo dve izuzetno atraktivne i uzbudljive vožnje. Pogledajte VIDEO>>

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Prvomajska zabava

  1. Uopste se ne bih složila s tim da u Boru bilo šta više ima „posebnu draž“, a naročito ne Prvomajski uranak. Da je ovaj tekst napisan pre tridesetak godina pa i da poverujem, mada sam i tada bila vrlo mala da bih znala da razlučim dobro od manje dobrog, odličnog i lošeg. Ta „draž“ očituje se, po mom dubokom uverenju, samo u onome što je manifestno, suština priče je nešto sasvim drugo. Treba prikriti bedu i nemaštinu bar tog jednog dana u godini, ispeći prase i dati deci svojoj i svoj drugoj da jedu jer „mi imamo i takav je red jer je 1. maj.“ To što nema svakog dana nije važno. Pa, svakodnevno jesti meso i nije baš zdravo. Od praznika do praznika. To je odraz zdravlja. Koliko u novcu Borane koštaju „Besplatne manifestacije na Borskom jezeru i koliko će još dana, nedelja i meseci grcati da bi ih otplatili. Verovatno do narednog 1. maja koji će takođe imati svfoju draž što u jutarnjoj budilici što u besplatnim koncertima. Bor nema tradiciju. Gle, tako tvrde svi koji Bor mrze i koji žele da ga izbrišu s kulturne, tradicijske, kulturološke a bojim se i geografske karte Srbije. Sve to da bi Bor postao predgrađe Grada zaječara (iz antipatije prema gradu malo slovo). Ako hoće budilice, prave, nek oporave borsku privredu, eto im Nove strategije za revitalizaciju, rekonstrukciju i privatizaciju borskog Kombinata bakra koju je tim eksperata firme „Kondel“ Branka Dragaša uradio još 2006. godine na inicijativu tadašnjeg predsednika Opštine, Branislava Rankića. tada će i tradicionalne sirene moći da vrate koje su decenijama budile radnike i označavale početak i završetak smene. Nema Bor tradiciju. Nema Bor dobru volju u državnoj pre svega vlasti da se zainteresuje i oslušne glas Borana. Dolaze iz Beograda da nama prezentuju naše ideje kao svoje. zato Prvomajski uranak nema nikakvu pravu i istinsku draž. To su samo maske. Ali ne pozorišne, nažalost. Prave maske. A vreme je raskrinkati one koji ih nose i vratiti Boru draž u vreme prvomajskih praznika i svih ostalih dana, bili oni zabeleženi u običnom ili verskom kalendaru ili ne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.