Predizborni pregled aktivnosti stranaka (26. maj)

0 0
Read Time:3 Minute, 35 Second

Današnji kolaž predizbornih aktivnosti borskih stranaka koje se pripremaju za lokalne izbore 20. juna, je bilo zaista teško ispratiti kvalitetno jer su termini bili gotovo idnetični. Opštinska izborna komisija danas je proglasila važećom dve liste koje su u toku jučerašnjeg dana predale svoje liste. Liberalno demokratska partija je zvanično i posle provere predatih lista i potpisa zauzela redni broj 4, a Demokratska stranka će na lokalnim izborima nastupati pod rednim brojem 5.

Danas u 12:00 svoju listu odborničkih kandidata opštinskoj izbornoj koaliciji je predala koalicija Srpske napredne stranke, Nove srbije, Pokret socijaliste, GG Vlasi krajine, GG Vlaški pokret ujedinjenja koja če na predstojećim lokalnim izborima nastupiti pod nazivom Promene za Bor – Tomislav Nikolić. Predaji potpisa i odborničkih lista prisustvovao je i Aleksandar Vučić iz centrale SNS-a i podpredsednik stranke. Koalicija „Promene za Bor-Tomislav Nikolić“ predala je 1213 potpisa podrške i punu odborničku listu sa 35 odbornika.

U isto vreme u prostorijama Srpske radikalne stranke održana je konferencija za novinare na kojoj je predsednik Okružnog odbora, Branislav Rankić inače i nosilac liste pod rednim brojem 1, „Bor na prvom mestu – Branislav Rankić“ održala konferenciju za novinare. On je saopštio da je završena prva faza izborne kampanje i da će se kampanja u završnici nastaviti pod sloganom koji glasi „IPAK RANKIĆ“.

Rankić je rekao da koalicije koje su nastale u strahu od rezultata SRS-a  u Boru može nazvati jednim imenom „Jedva se zbrasmo“ i da je tu razlog i obrazloženje nelogičnih i nezamislivih koalicionih saveza. Na kraju svog obraćanja novinarima Rankič je kritikovao i to veoma oštro uređivačku politiku televizije Bor a vezano za gostovanje predsednika opštine Negotin u sinoćnoj emisiji DIREKTNO.

Konferenciju za novinare danas je održao i opštinski odbor Demokratske stranke Srbije. Nosilac liste DSS-a koji će na lokalne izbore u Boru izaći samostalno Dragan Marković se pre svega zahvalio članovima i simpatizerima koji su u kratkom roku uspeli da prikupe dovoljan broj potpisa i pomognu da DSS među prvima preda svoju odborničku listu. On ih je još jednom pozvao da u razgovoru sa svojim prijateljima, komšijama i rodbinom predstave program stranke koji je baziran na realnim osnovama a to je program za razvoj Bora na kome je dosta dugo rađeno.

Kao prvi potez DSS-a posle izborne pobede Marković je naveo poboljšanje rada opštinske uprave koja mora biti funkcionalnija. Iz takvog poteza proisteći će funkcionalnija i uspešnija Javna preduzeća koja će u saradnji sa RTB Bor kao žilom kucavicom dovesti do toga da se krene putem razvoja. Takođe tu je potrebna i pomoć Republike jer je država obavezna da pomogne dalji razvoj RTB Bor koji i mora ostati većinski u državnoj svojini jer poučeni iskustvima loših privatizacija u gradu smatramo to jedinim ispravnim rešenjem, rekao je Marković.

DSS će insistrati ukoliko im građani ukažu poverenje na opremanju Javnih preduzeća, koje će obezbediti kvalitetno obavljanje svojih zadataka a koja će građanima olakšati život i rad. Tu je poseban akcenat stavljen na Javno komunalno preduzeće „3 oktobar“. U nastavku svog izlaganja Marković je pomenuo i poboljšanje gradske infrastrukture i ostale goruće probleme u gradu i predložio da ukoliko DSS dođe na vlast mesne zajednici dobiju više sredstava koja će realno biti utrošena za njihov razvoj.

– DSS  će se zalagati i za razvoj seoskih zajednica kroz seoske budžete koji će pomagati mladima koji žele da ostanu i rade na selu a sva sredstva koja su trošena za nepotrebne i skupe koncerte i takozvana „zimska letovanja“ će biti na raspolaganju građanima u domenu realnih potreba i obaveza. Svoj program ćemo do najsitnijih detalja predstaviti građanima i verujemo da čemo na osnovu njega dobiti poverenje biračkog tela-  zaključio je svoje izlaganje Dragan Markovič.

Konferenciju za novinare danas održala je  i Demokratska stranka u svojim prostorijama. Uz konfernciju za novinare Socijalističke partije Srbije koja je održana juče to je događaj koji nismo uspeli da ispratimo ali bez ikakve loše namere naglašavajući još jednom da u organizaciji medijskog nastupa lideri , stranke i glasnogovrnici moraju voditi računa o tome da su termini presudni. Nije dovoljno samo organizovati konferencije za novinare već i uskladiti ih sa srodnim događanjima drugih stranaka kako bi se novinari mogli organizovati i ispratiti sve kvalitetno i blagovremeno.

Za sutra je najavljena poseta predsednice Narodne Skupštine Republike Srbije, Slavice Đukić Dejanović Boru a O.O. Socijalističke partije Srbije će sutra predati svoju odborničku listu Opštinskoj izbornoj komisiji.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.