Pamti li Srbija Dušku Mitrojević?

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Da ubistva pred samim vratima Centara za socijalni rad nisu novina, već strašne tragedije koje se događaju na teritoriji cele Srbije, svedoči i tragični događaj u Boru od pre deset godina kada je suprug na očigled deteta zaklao.

Na žalost, crna hronika  u manjim gradovima prolazi gotovo „nezapažena“ i očigledno i ne dovoljno alarmanta, da bi potresla Srbiju i ukazala na tragične ishode žena žrtava nasilja.

Pre skoro 10 godina, 20. jula 2007. godine, ispred Centra za socijalni rad u Boru, Nenad Mitrojević (46), na očigled trogodišnjeg deteta, nožem usmrtio četrdesetogodišnju suprugu Dušku Mitrojević koja je došla kod socijalnih radnika kako bi regulisala razvod braka i starateljstvo nad zajedničkim detetom.

Mitrojević je uhapšen dva dana kasnije u blizini svoje kuće u Donjoj Beloj reci. Godinu dana kasnije osuđen na 10 godina zatvora, ali je iz njega pušten nakon 7 godina.

Očevidac koji se našao na mestu zločina, najverovatnije taksista, utrčao je u zgradu centra, i zapomagao, tražeći da se pozovu poilicija i hitna pomoć. Lekari, koji su ubrzo došli na lice mesta, samo su mogli da konstatuju smrt, koja je nastupila vrlo brzo usled prerezane vratne arterije.

Možda ovo nije bio dovoljan alarm da se još tada preduzmu mere o kojima se sada govori?

U Centru za socijalni rad u Boru, od tada se ništa nije promenilo. Obezbeđenje nikada nije uvedeno, osim portira koji je i tada postojao, sa ulogom da legitimiše stranke i pruži potrebne inforamice.

Više puta policija je intervenisala na pozivu zaposlenih, kako radi bezbednosti stranaka tako i svoje lične, ali korak dalje još uvek nije učinjen.

O celom zločinu više možete pročitati na Ist Media.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.