Opet novine u školstvu

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Učenici osmog razreda koji su osnovnu školu završili 2010. godine poslednja su generacija koja je kvalifikacione ispite za upis u srednje škole polagala po starom planu i programu. U OŠ “ Sveti Sava “ u Boru kažu da konkretna uputstva o novom načinu sprovođenja završnih ispita, Ministarstvo prosvete još nije prosledilo školama, ipak je poznato da će generacija koja završava osnovnu školu 2010/2011 kao kvalifikacioni ispit polagati srpski jezik i matematiku ali na malo drugačiji način od prethodnih generacija.

Zbirke za polaganje naći će u prodaji tokom januara  2011. godine, rekao je direktor ove Osnovne škole „Sveti Sava““ Oliver Ilić, i dodao da će testovi sadržati 50 % poznatih zadataka, 25 % zadataka biće sa izmenjenim sadržajem dok će preostalih 25 % biti potpuno nepoznato.

Svake godine, počev od ove, menjaće se način polaganja i uslova za upis u srednje škole. Generaciju koja osmi razred završava 2011/2012. godine očekuje 25 % poznatih zadataka, 25 % izmenjenih i 50 %  potpuno nepoznatih. Još jedna od novina koja se odnosi na ovu generaciju obuhvata obavavezno polaganje kvalifikacionog ispita bez obzira da li je u pitanju trogodišnja ili četvorogodišnja škola.

Od školske 2012/2013. godine, pored obaveznih predmeta uvodi se i test prirodnih grupa predmeta gde će spadati : biologija, geografija, fizika i hemija. Testovi će biti potpuno nepoznati a obuhvataće kompletno školsko gradivo.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Opet novine u školstvu

  1. Jadna naša deca.Iskreno se nadam da će opet izmisliti nešto novo, ali ovoga puta pametno. Za početak predlažem rad po istom nastavnom planu i programu i jedinstvenim knjigama za sve osnovce u Boru. Potom zabranu svakodnevnog ometanja časova od strane trgovačkih putnika, koji ne samo da remete čas već “ maltretiraju “ decu a roditeljima stvaraju glavobolje. Svako će svom detetu kupiti šta smatra da mu je potrebno, preporuke su suvišne.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.