Novosti: RTB “Bor” ide u stečaj

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Rudarsko-topioničarski basen do kraja avgusta odlazi u stečaj. Otvara se nova kompanija koja će biti oslobođena dugova od oko 600 miliona evra.
Rudarsko-topioničarski basen „Bor“, najkasnije do kraja avgusta, ide u – stečaj! Očekuje se da će Vlada Srbije uskoro doneti ovaj zaključak. Istovremeno, odmah nakon toga sa radom će početi nova rudarsko-metalurška kompanija, koja će, za razliku od prethodne, imati jedinstveni sistem upravljanja i biti oslobođena nasleđenih dugova – saznaju „Novosti“.
Informacije kazuju da će „stari“ RTB, koji će otići u stečaj, sa sobom „poneti“ i dugove koji se, nezvanično, procenjuju na oko 600 miliona evra. S druge strane, „novom“ preduzeću ostaće imovina i započete investicije vredne oko 200 miliona dolara. Takođe, u novoj firmi posao će, kako se očekuje, dobiti svih pet hiljada radnika, koji su i sada na platnom spisku u borskoj kompaniji

Podaci „Novosti“ kazuju da menadžment RTB ima obavezu da do 30. juna usaglasi obaveze i potraživanja te kompanije prema komercijalnim i državnim poveriocima. Nakon toga, obaviće se i revizija tog bilansa i obaviti sve neophodne pripreme za izlazak borske kompanije iz restrukturiranja, u kom je ovo preduzeće još od 2004. godine.
Konačno, novo preduzeće, oslobođeno dugova, nakon što bi staro otišlo u stečaj, trebalo bi da počne da radi, uz obavezu novog menadžmenta da Vladi Srbije, shodno Zakonu o rudarstvu, dostavi četvorogodišnji plan rada i razvoja.
(Novosti)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.