Ničiji „Dom kulture“ se i dalje urušava

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

d.kulture1808

Autor: Nena

Dom kulture u Boru, već pune dve godine ima problem sa obrušavanjem fasade. Građevinska inspekcija obeležila je kao najrizičnija mesta ispred „Muzeja rudarstva i metalurgije“, „Narodne biblioteke“, Borskog okruga, kao i skoro celu istočnu stranu objekta.

Direktorica Muzeja rudarstva i metalurgije,  izjavila je da su se prvi odroni dogodili pre skoro pune dve godine, i da su još tada predali zvanični dopis Opštini sa detaljnim opisom problema i molbom da im se pomogne. Kako se u zgradi Doma kulture sem Muzeja nalaze i Narodna biblioteka, Borski okrug, ŠRIf i još veliki broj ustanova ovo predstavlja jos veći problem.
resenje1808Vlasništvo nad Domom kulture, nije potpuno razjašnjeno, a do sada je pomagao uglavnom RTB. Opsanost od odrona, postoji svakog trenutka, i apeluje se na građane da se zadržavaju na kao opasnim -označenim mestima.
Svi zaposleni  ustanova koje se nalaze u Domu kulture pokušavaju zajednički da apeluju i reše ovaj problem što pre i ako je potebno i rušenjem i resturaciom kompletne  krovne fasade.

Na pitanje kad će se nešto konkretno preduzeti niko nije imao odgovor. Potrebno je utvrditi kome pripada Dom kulture i u čijoj je nadležnosti, kako bi bili mogući ozbiljniji i konkretni zahvati. Do tada ćemo samo piasti o problemima i velikoj opasnosti uz veliku brigu zaposlenih koji su nemoćni da problem reše.

Odeljenje za inspekcijske poslove u Boru, tačnije Građevniska inspekcija, izdala je 12. 08. 2009 godine Rešenje u kojim  nalaže svim korisnicima zgrade da obezbede prilaze zgradi sa navedenim opsnim zonama u interesu bezbednosti zaposlenih, korisnika svojih uslkuga i građana Bora. Ukoliko nisu u mogućnosti da se odazovu takvom zahtevu da postave trake s aupozorenjem na opsanost i prestanu sa korišćenjem objekta.

Ukoliko se ne postupi po rešenju pa korisnici zgrade dovedu u opsnost zaposlene i građane Bora snosiće zakosnske konsekvence- kaže se u ovom rešenju.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.