38. sednica Opštinskog veća

0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

sednicasobor

Autor: Bor-grad INFO

Članovi opštinskog veća Opštine Bor na današnjoj 38. sednici, kojom je predsedavao Branislav Rankić predsednik Opštine Bor, uputili su niz predloga odluka na raspravu pred odbornike Skupštine Opštine Bor.

Predlog odluke o javnim parkiralištima definiše organizovanje poslova održavanja, uredjenja i korišćenja javnih parkirališta i način naplate naknade za korišćenje istih, kao i uslove za obavljanje uklanjanja nepropisno parkiranih i napuštenih vozila na javnim površinama.
Predsednik Opštine Bor, povukao je predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o auto-taksi prevozu, zbog dorade i usklađivanja odredaba sa zakonom.U toku rasprave po ovoj tačci, prisutan je bio i predstavnik taksi udruženja koji je izneo svoje predloge o ovoj problematici.
Članovi veća su jednoglasno prihvatili i predlog odluke o dopuni odluke o gradskom gradjevinskom zemljistu. Donošenje ove odlike se predlaze zbog iskazane potrebe da se stekne  pravni osnov  kako bi  se svi podneti zahtevi za ustupanje gradskog gradjevinskog zemljista u državnoj svojini u zakup, pokrenuti po zahtevu lica koja su korisnici kredita a čiji je zahtev usvojen od strane  Upravnog  odbora Fonda za razvoj Republike Srbije.
Odbornicima SO Bor upućen je i predlog odluke o izradi strategije za mlade Opštine Bor, zbog iskazane potrebe da se stvore uslovi za sagledavanje celokupnog položaja mladih i uslova za njihov kvalitetniji i sadržajniji  život. Po predlogu Opštinskog veća, odbornicima SO Bor bile bi smanjene naknade za rad, zbog sveukupnih mera štednje usled svetske ekonomske krize i to za 25 procenata.
Po predlogu veća, u ustanovi za decu Bambi utvrdila bi se cena učešća roditelja u ceni usliga ove ustanove.
Nakon ove tačke, članovi veća predložili su imenovanje i razresenjačlanova školskihodbora osnovnih i srednjih skola u  Opštini Bor, kao i predlog rešenja o razrešenju  članova Direkcije za izgradnju Bora.
Po dodatnim tačkama a na predlog predsednika Opštine Bor Branislava Rankića, članovi veća doneli su predloge odluka o upućivanju predsednika opštine na službeni put u Madjarsku kao i predlog odluke o članovima skupstine Samačkog smestaja, kao i izmeni odluke o ravnopravnom statusu članova veća.
Takodje članovi veća su na razmatranje uputili odluku o pomoći opštine jedinstvenoj sindikalnoj organizaciji u sprovodjenju aktivnosti i rada te organizacije.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.