Ne dam …

0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Objavio BIZNIS/ 04.03.2008

„Atek“ ipak uplatio 150 miliona dolara

Dušan Belanović, PR Agencije za privatizaciju, rekao je za Biznis da je austrijski „Atek“ u petak uplatio 150 miliona dolara za Rudarsko-topioničarski basen Bor i negirao pisanje pojedinih medija da se još uvek ne zna da li je novac za Bor uplaćen.

 

„Atek“ je u petak uplatio 150 miliona dolara za RTB Bor – kratko je izjavio Belanović.

 

Kompanija „Atek“ je na drugom tenderu za RTB Bor ponudila cenu od 466 miliona dolara i prihvatila je obavezu da investira 230 miliona dolara u modernizaciju proizvodnje. Ugovor o prodaji imovine RTB-a Bor i prenosu eksploatacionih prava potpisan je 7. februara u Vladi Srbije, kada je kompanija „Atek“ uplatila licitacionu garanciju od deset miliona dolara, a u roku od 25 dana od datuma potpisivanja ugovora, ova kompanija je trebalo da uplati kompletnu sumu.

 

Nakon što je ovoj austrijskoj kompaniji istekao rok za uplatu ponuđene cene od 466 miliona dolara, 21. februara 2008. Agencija za privatizaciju je primila zahtev „Ateka“ za produženje roka za plaćanje kupoprodajne cene do 4. aprila 2008. godine.

 

Pošto je „Atek“ u petak uplatio 150 miliona dolara, time im je odobren naknadni rok za uplatu kompletne sume i to do 4. aprila 2008. godine.

E sad ne znam da li je trebalo da uplati 150 miliona ili ceo iznos i ko je kome učinio uslugu i koliko ona iznosi ali nikako mi se sve to ne dopada. Sada se aktivno radi na tome da se uplaćenih 150 miliona dolara – ukoliko je to tačno, predstavi kao veliki uspeh privatizacionog postupka i samog Mladjana Dinkića što svakako nije tačno. Gospodin Kovač je trebalo da uplati ceo iznos pa njegov nastup u medijima svakako nije primeren situaciji a ni njegovom položaju.
Ta bahatost ide i dalje pa u Kuriru od 04.02. gospodin Kovač kaže: „Platio sam ali ne dam dokaze“.

 

Poštovani gospodine Kovač ukoliko se sada tako treba ponašati i takve izjave davati, nije teško zamisliti kakav će Vaš odnos prema samom RTB-u i samom gradu biti. Ne znam da li sam nešto propusti ali ovo sve mi se nikako ne svidja uključujuči budućeg vlasnika RTB-a.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Ne dam …

 1. Kurir su novine? Ma idi!
  Dobro je da je Vlada odreagovala na pravi način, jer je moglo da nam se desi da ne daju ni dolara, posle SRANJA po Beogradu.

  Svi zaposleni u RTB-u znaju da, ako se RTB ne proda – raspašće se sam, i neće mu trebati nikakvi katanci.

 2. Manje bitno je kakve su i koje novine u pitanju ali se ponašanje gospodina Kovača ne razlikuje previše od onoga o čemu „Kurir“ piše.. Misliš li stvarno da je sve sa privatizacijom RTB -a OK?
  Slažem se da treba okončati privatizaciju i spasiti šta se spasiti može ali treba li to raditi po svaku cenu i glavom kroz zid.
  Ne znam ali meni ovo liči na veliku prevaru.

 3. Bitno je koje su novine u pitanju, jer ozbiljne novine ne bi iznosile paušalne izjave pojedinaca, koji nemaju baš mnogo veze ni sa samim RTB-om, ni sa Agencijom za privatizaciju.

  Nema prevare. Niti može da je bude. Ako neko treba da uplati velike pare, on mora da bude siguran, da te pare neće pojesti maca. A st(r)anje u zemlji ne daje nikakvu sigurnst.

  Sve je na ivici, to je ono što većina ne zna. A po svaku cenu bi bilo da je nekom POKLONJEN RTB, pa on sad neće da uloži u njega ni dolara.

  Ovo je ipak sasvim druga priča, nadam se biće sa srećnim krajem.

 4. Ok slažem se da se Kurir baš i nije proslavio svojom uredjivačkom politikom ali šta čovek da čita i prati u slučaju borske privatizacije kada ni jedan ozbiljan list neče da gubi vreme na to?
  Danas vest može biti samo nešto što je nakaradno i uglavnom netačno. Dobre vesti nemaju više nikakvu moć pa samim tim i sve manje ima.
  Nego ako se (kažeš) ne može desiti ništa loše, zašto se nadaš srećnom kraju i da li su te pare uplaćene.
  Sa Kuririm ili bez njega stvar meni pomalo ipak smrducka …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.