Nakaradni poslovnik treba menjati

0 0
Read Time:2 Minute, 11 Second

Konferencija za novinare 10. decembra 2008,  Srpske radikalne stranke OO Bor. Izdvajamo

Dr Zlata Marković:

„Odbornička grupa SRS-a je podnela predsedniku SO Bor, gdinu Balaševiću zahtev za sazivanje vanredne sednice SO Bor na kojoj bi se raspravljalo o izmenama poslovnika o radu SO Bor. Svesni smo da je zakazivanje jedne ovakve sednice, u situaciji u kojoj se nalazimo trenutno,  ekonomski neopravdano ali su suštinske izmene veoma bitne. Imamo amandman gde se predlaže korekcija člana 19 odn. izbor kandidata za predsednika Skupštine, gde bi prema našem predlogu izbor bio jednostavniji. Takodje predlažemo, kao veoma važno, izmenu stava koji  se odnosi na održavanje reda na samoj sednici skupštine, kao i na to kojim licima je dozvoljeno da prisustvuju i učestvuju u radu skupštine.
Gradjani su u direktnom prenosu, videli kako, ovakav nakaradni poslovnik,  dozvoljava jednu zloupotrebu  skupštinske govornice. I to ima samo jednam cilj, da se pažnja javnosti skrene sa veoma važnih i bitnih tema o kojima je trebalo raspravljati. Dakle naš predlog će upravo onemogućiti da se ovakve stvari dešavaju u budućem radu Skupštine, odnosno jendostavno da  se uvede red i da se povrati dostojanstvo odbornicima SO Bor. Takodje pokrenućemo temu sukoba interesa pojedinih nosioca vlasti u Boru. Svesni smo i jedne velike medijske blokade u Boru, i pozivamo predstavnike sedme sile da budu profesionalni i da ne dozvole nikakva mešanja partijskih moćnika u njihov rad.“
Dragoslav Zajkesković, odbornik u SO Bor, član SRS i član Vlaškog nacionalnog saveta:„Poštovani, želim da iskoristim ovu konferenciju i iznesem bitna pitanja oko Vlaške nacionalne manjine, zbog toga što nijedan medij nije hteo da proprati rad Vlaškog nacionalnog saveta.
U Savetu Evrope je usvojen amandman 17, kojim se vlaška populacija odvaja od rumunske manjine. Medjutim imamo jedan ogroman teret.
Septembra 2007. godine, je prorumunski deo saveta  doneo odluku da se za varijantu jezika zajednice u službenoj upotrebi odredjuje standardni Rumunski književni jezik. Deo saveta koji je se suprotstavlja rumunizaciji vlaške populacije  sa time ne može da se složi. Zato smo sa Vlasima Timočkog i Braničevskog okruga održali skup sa koga je potekla inicijativa da se izvrši standardizacija vlaškog govora, odn. da se oformi Vlaško pismo. Inicijativni odbor za očuvanje tradicije, kulture, jezika i pisma Vlaške nacionalne manjine u Republici Srbiji sačinjavaju: Prof Vojislav Stojanović iz Negotina, Siniša Maksimović iz Petrovca na Mlavi, koji je član Vlaškog nacionalnog saveta i predsednik NVO „Zajednica Vlaha“,  Dragoslav Zajkesković iz Bora, koji je član Vlaškog nacionalnog saveta, Mirko Gavrilović iz Petrovca na Mlavi, takodje član Vlaškog nacionalnog saveta i Miladin Žurkić iz Bora.“
( Ovom pitanju Bor grad INFO će posvetiti više pažnje i detaljnije obaveštavati o svemu što se na toom polju dešava)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.