Krkobabić u Boru

0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second

krkobabic2509

Autor: Nena

Podpredsednik  Vlade Srbije i predsednik partije ujedinjenih penzionera Srbije, Jovan Krkobabić, u petak je sa svojim saradnicima posetio Bor i borsku Opštinu. Cilj posete je  sagledavanje trenutno, veoma lošeg socijalnog stanja u kome se nalaze građani Bora. Opštinsko rukovodstvo iznelo je niz svojih problema u kojima se opština nalazi, među kojima su neplaćene komunalije, veliki dugovi za struju kao i neuplaćeni porezi i doprinosi.

Na konferenciji za novinare, Jovan Krkobabić je rekao da su u Vladi Republike Srbije trenutno dvprioritetna zadatka na kojima se intenzivno radi.

Do 01.01.2010. godine biće donet zakon kojim će se definisati  plaćanje ličnih dohodaka, kao i isplaćivanje svih zaostalih doprinosa. Neće više biti nelegalnog rada tako da će ovlašćene institucije pokrenuti drastične mere i velike kazne za nepoštovanje donetih zakona.

Druga od mera koja će se u isto vreme sprovesti je povezivanje radnog staža u institucijama gde je to opravdano i moguće. Rešavanje problema takvih slučajeva država će preuzeti na sebe dok isto neće važiti za “ privremene “ privatnike.

Nov zakon o penzijama u planu je kao i rad na reformama u sistemu. Trenutno tri ekspertske grupe rade na bazi modela koje primenjuju savremene države Evropske unije. Obzirom da Srbija teži ka Evropsoj uniji, novi sistem trebao bi biti kompatibilan, iako se mora uzeti u obzir spcifičnost same Srbije i njene realne mogućnosti.

Kako je najavljeno sistem će biti realizovan i usvojen u skupštinskoj proceduri polovinom naredne godine.

“ Penzije neće biti smanjivane niti će ostvarena prava biti poništena.“ – rekao je Jovan Krkobabić u svojoj završnici na konferenciji za novinare.

Nakon konferencije održan je sastanak OO partije ujedinjenih penzionera Srbije, a potom je ugošćen u Direkciji RTB-a, a na poziv generalnog direktora Blagoja Spaskovskog radi razgovora o aktuelnim problemima basena.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.