Fiksna bežična telefonija, kao rešenje

0 0
Read Time:49 Second

Telefon2608

Autor: Nena

Zbog postojećih problema i tehničkih uslova na terenu, vezanih za uvodjenje fiksne telefonije, telekom Srbija je našao adekvatno rešenje. Najveći problem onih koji žive u manje naseljenim mestima, udaljenim od grada, je nemogućnost uvodjenja telefonske linije u njihova domaćinstava ili ako uslovi postoje bi to bilo preskupo.

Kako bi rešili ovaj dugogodišnji problem, Telekom je pristupio uvodjenju fiksne – bežične telefonije. U planu je izgradnja tri bazne stanice koje će u potpunosti pokriti područja sela opštine Bor i Boljevačkog  okruga.
Jedna od njih , Melanik, već je završena i postavljena iznad Zlota a „pokriva“  Zlot i Sumrakovac. Druga će biti postavljena na Deli Jovanu i njeno pokrivanje obuhvatiće sela Luku, Tandu i preostala sela prema Majdampeku,  dok će treća, Glavica, biti postavljena iznad Donjeg Milanovca.

’Nije bilo ekonomski iplativo razvlačiti tolike kable’, izjavio je direktor odeljenja Telekoma u Boru, Stanimir  Marković.
Uvodjenjem fiksne bežične telefonije , gradjani našeg okruženja , sem same telefonske linije, dobijaju mogućnost uvodjenja i interneta sa najmanjim protokom od 128 kbps-a.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Fiksna bežična telefonija, kao rešenje

  1. E, da su izabrali nešto novije a ne sistem koji je u upotrebi od 1943 godine……
    Nastavlja se Telekom-filozofija sa zastarelim tehnologijama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.