EKOIST 2009

0 0
Read Time:57 Second

ekologija

Bor, 25.maj 2009. Izvor: Kolektiv Bor Autor Lj.A.

Sedamnaesti naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem Ekološka istina EKOIST ’09, održaće se od 31. maja do 3. juna u kladovskom hotelu „Aquastar Danube“. Kako stoji u prvom obaveštenju potencijalnim učesnicima, EKOIST  će, u okviru tematike Prirodnih vrednosti i njihove zaštite, obuhvatiti više oblasti.

Tehnološka strana zaštite biće sagledana kroz ekološko inženjerstvo, sanaciju i rekultivaciju degradiranih površina, reciklažu sekundarnih sirovina i otpada, kao i upravljanje otpadom. Naravno, u žiži je sama zaštita i očuvanje prirodnih vrednosti, uz osvrt na vodosnabdevanje i zaštitu voda, održivi razvoj i energetsku efikasnost. Ne izostaje ni društveni aspekt, pa će radovi dotaći i urbane ekologije, ekološkog menadžmenta, odnosa lokalne samouprave prema zaštiti životne sredine, kao i relacija ekologija-etika-ekološko vaspitanje i NVO. Planirane su i posebne sesije za naučnoistraživačke projekte i naučni podmladak.

Predsednik Programskog i Organizacionog odbora EKOIST-a ’09 je prof dr Zvonimir Stanković sa Tehničkog fakulteta u Boru, koji je i organizator ovog skupa, a predsednik naučnog odbora prof dr Stevan Stanković sa Geografskog fakulteta u Beogradu. Suorganizatori EKOIST-a su Zavod za javno zdravlje „Timok“ Zaječar i Društvo mladih istraživača Bor.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.