Drakulić: Očekujem poziv Agencije

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Beograd -Očekujem da će Agencija za privatizaciju sa Ist pointom pokrenuti pregovore o kupovini RTB Bor, kaže Zoran Drakulić.

Ist point je bio drugoplasirani na tenderu za kupovinu Rudarsko-topioničarskog basena Bor i Drakulić smatra da bi Agencija trebalo da pregovara sa njim posle raskida ugovora sa rumunskom kompanijom Kuprom.

Predsednik Ist pointa dodaje i da mnoge stvari nagoveštavaju ovakav razvoj situacije – dosadašnja prepiska holdinga sa Agencijom, sam ugovor, ali i činjenica da Ist pointu nikada nije vraćena garancija od tri miliona dolara.

Prema njegovim rečima, kada se govori o završavanju privatizacije RTB Bora, ne treba voditi računa samo o pravnoj strani situacije, već i o situaciji u samom Boru. 

„Tamo je situacija teška, privatizacija već dugo traje i Bor je danas „na ivici“, jer nema dovoljno sirovina i može se desiti da proizvodnja brzo stane ukoliko se nešto ne učini”, rekao je Drakulić, dodavši da je neophodno da se tokom narednih dana ili započnu pregovori sa Ist pointom kao drugoplasiranim kandidatom ili da država odluči da finansira proizvodnju.

„Sindikati treba da budu svesni toga i da ne insistiraju na novim načinima privatizacije jer treba što pre da dobiju investitora, bez obzira da li će to biti Ist point”, rekao je Drakulić, dodavši da je „danas dobra cena bakra, a sutra možda neće biti“.

Agencija za privatizaciju je raskinula ugovor sa Kupromom, nakon što ova kompanija u predviđenom roku nije dostavila bankarske garancije za kupovinu RTB-a. U Vladi Srbije kažu da još nisu doneli odluku da li će se pregovarati sa drugoplasiranim ponuđačem na tenderu ili će tender biti ponovo raspisan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.