Divac ponovo u Boru

0 0
Read Time:2 Minute, 15 Second

divac09

U okviru nastavka saradnje Košarkaškog kluba „BasketBor“ i legendarnog  srpskog košarkaša u Boru će 10. juna u 18  časova u velikoj hali Javne ustanove „Sportski centar Bor“ biti održana humanitarna utakmica u cilju prikupljanja sredstva za fondaciju „Ana i Vlade Divac“ u okviru akcije „Možeš i ti“.

Humanitarna organizacija Divac (HOD), sa sedištem u Beogradu, osnovana je sa ciljem da obezbedi finansijske, materijalne i druge resurse za zadovoljenje fizičkih, psihičkih, socijalnih i drugih potreba izbeglih, interno raseljenih i nezbrinutih lica, bez obzira na njihovu nacionalnu, rasnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost ili opredeljenje.

Misija akcije “Možeš i ti” je da se izbeglim i interno raseljenim licima koja i dalje žive u izbegličkim kampovima u Srbiji omogući ili pomogne da ostvare prava na sopstveni dom, na zapošljavanje, materijalnu sigurnost i psihosocijalnu pomoć, da vrate i osnaže sopstveno samopouzdanje i lično dostojanstvo.
Sama utakmica zamišljena je kao praznik košarke mlađih kategorija. Biće odigrano 6 utakmica od po 10-15 minuta gde će ekipe KK “BasketBor”, KK “Bor RTB”, ŽKK “Bor” igrati protiv svojih vršnjaka iz Timočke krajine (za sada dolazak potvrdile dve ekipe iz Zaječara, jedna iz Boljevca, očekuje se odgovor još nekoliko ekipa).

Cilj akcije u Boru je prikupljanje iznosa od 10.000 evra da bi se na kupilo jedno seosko domaćinstvo i rešio problem jednoj porodici koja živi u kolektivnom smeštaju u hotelu “Srbija”.

Snažnu podršku akciji dao je direktor RTB-a Bor, gospodin Blagoje Spaskovski koji je dodatnim predlozima i idejama rešio da cilj akcije proširi. RTB Bor će u okviru akcije pomoći prikupljanje gore navedene cifre i dodati 10.000 evra za kupovinu još jednog domaćinstva da bi se rešio problem jedne porodice koja živi na klizištu na ivici borskog kopa. Na taj način bi se, više nego simbolično, pokrenulo rešavanje izmeštanja ugroženih porodica koje su morale ili moraju biti raseljenje zbog klizišta borskog kopa. Ideja je da se u saradnji sa HOD-om i pronalaženjem donatora završi lamela P+3 započeta devedesetih da bi se rešio kompletan navedeni problem, kao i problem interno raseljenih lica koja žive u kolektvnom smeštaju u hotelu „Srbija“ u Boru.
Započeta lamela ima 48 stambenih jedinica, RTB će pored HOD-a uložiti dodatna sredstva radi završenja radova, a očekuje se i pomoć lokalne samouprave u delu taksi, dozvola i infrastrukturnih radova.
Ulaznice za humanitarnu utakmicu biće prodavane na tri mesta u gradu i to na ulazu za sportiste u JU “Sportski centar Bor”, u Resurs centru u Studentskom domu i kafeu “Street” na gradskom korzou.
Medijski sponzori događaja biće TV Bor, TV Sezam i nadamo se TV Zaječar, kao i lokalne radio stanice, a i nekoliko internet radio stanica.
Prisustvo samoj akciji najavilo je svih pet TV kuća sa nacionalnom frekvencijom.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.