ČARLI ČAPLIN JE IMAO DOSIJE OD 2000 STRANICA

Na današnji dan rođen je Čarli Čaplin, glumac koji je isteran iz Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: B92

Zašto je američka vlada prognala Čaplina? Federalni istražni biro istraživao je Čaplina od 1922. godine pa nadalje zbog njegovih navodnih veza sa Komunističkom partijom Sjedinjenih Država. Čaplinov dosije – dugačak 1.900 stranica – ispunjen je klevetama, nakon što su agenti iscrpno razgovarali sa njegovim kolegama i protivnicima da bi pronašli bilo kakav nagoveštaj o komunističkom udruživanju.

Foto: Getty Images, Keystone / Staff

Međutim, nisu pronašli nijedan. U decembru 1949. agent iz Los Anđelesa napisao je: „Nema dostupnih svedoka koji bi potvrdili da je Čaplin bio član Komunističke partije u prošlosti, da je on sada član ili da je ulagao sredstva u partiju“.

Pored optužbe da je komunista, Čaplin se suočio sa optužbom da je prekršio Manov zakon – zakon protiv trgovine ljudima iz 1910. godine, kada je svojoj devojci platio putovanje preko državih granica.

Potom je u brojnim memoarima i studijama pokazano da je Čaplin bio okrutan prema mnogim svojim partnerkama (od kojih su mnoge bile tinejdžerke) i nemilosrdan u odnosima sa ženama. Glumac se 1943. godine oženio kćerkom dramatičara Judžina O’Nila – Unom. Imala je 18. godina a komičar 54 godine, i u tom braku su imali osmoro dece.

Una Čaplin napustila je SAD sa svojim suprugom i bila s njim kad je umro 1977. Puno je o Čaplinovom životu bilo jezivo – naročito o načinu na koji je privlačio mlade devojke – njegova prva supruga Lita Grej imala je 15 godina kada su počeli da se zabavljaju a potom se i uzeli, a tada je on imao 35 godina.

80%
Awesome
  • Design
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.