Bubalo: Novi tender za Bor

0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Država izuzima Institut za rudarstvo iz poslovnog sistema RTB, a od JP „Putevi Srbije” zbog dugova traži mesečne izveštaje

„Ostajem pri svom stavu i odluci prethodne komisije da se raspiše novi tender za privatizaciju RTB Bor pošto prethodni nije uspeo” – bio je kratak odgovor ministra trgovine i usluga Predraga Bubala na pitanje novinara zašto je naprasno prekinut proces privatizacije, negirajući da je reč o „naprasnoj odluci”. Međutim, novinarsko pitanje da li vlada time favorizuje ruske kompanije zbog podrške Rusije srpskom stavu o Kosovu ostalo je bez ministrovog komentara. „Da li će novi ministar i nova komisija doneti drugačiju odluku ostaje da se vidi, ali vlada danas o tome nije raspravljala”, dodao je Bubalo.

bubalo.jpg

Ipak, vlada se juče bavila „Borom”: kako je novinare obavestio ministar trgovine, pokrenut je postupak za utvrđivanje udela državne svojine u sredstvima Instituta za rudarstvo u sastavu RTB Bor. Ovaj institut je, po rečima Bubala, na osnovu dosadašnjih ulaganja stopostotno u vlasništvu države i trebalo bi ga, pre privatizacije, izuzeti iz RTB Bor kao poslovnog sistema. Borski institut bi, smatra vlada, trebalo da ima nezavisan razvojni put od borskog sistema, jer je vezan i za druga istraživanja u oblasti rudarstva i kako ne bi doživeo sudbinu niškog Instituta za duvan.

Takođe, na jučerašnjoj sednici vlada je donela odluku da joj Javno preduzeće „Putevi Srbije” ubuduće redovno, mesečno podnosi finansijski izveštaj, jer kako kaže Bubalo, postoji značajan dug prema izvođačima radova. Koliki je dug, ministar trgovine ne zna tačno. Negirajući da se vlada na ovaj korak odlučila zbog sumnji u neke nepravilnosti, Bubalo je odluku obrazložio vladinom „željom za permanentnijom kontrolom kako se ne bi preduzimale aktivnosti koje nemaju finansijsko pokriće i kako se ne bi gomilali dugovi: da se izvode samo radovi za koje ima novca i koji su predviđeni planom”.
V. Jeličić

[objavljeno: 29.06.2007.]
Politika ON LINE

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.