Конференција за новинаре ДС

0 0
Read Time:1 Minute, 44 Second

ds0611

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

После најновијих дешавања у општини Бор, а поводом ликвидације ЈП ШРИФ, ЈУ Спортски центар и ЈУ Центар за културу, Демократска странка у Бору, као и већина житеља општине Бор, осуђује бесомучну злоупотребу локалне власти, која жели да се на овај начин обрачунава са политичким противницима.

Борски ДС, поред свега што је већ речено претходних дана, захтева од председника Општине, као извршиоца буџета, да детаљно изложи јавности структуру дуговања ликвидираних институција, а посебно по ком основу су та дуговања настала. Прецизније, желимо да сви у Бору знају коме Спортски центар дугује 25. милиона динара и по ком основу. Ово се исто односи и на дуговања ШРИФ-а и Центра за културу, мада се у овој последњој установи помињу дуговања приватној фирми из Ћуприје за неку бину.

Обзиром, да након ликвидације, дуговања ових институција прелазе на оснивача, а то је Скупштина општине Бор, желимо да председник Општине, као извршилац буџета, упозна борску јавност како ће осиромашена и финанасијски потпуно ојађена локална самоуправа да регулише ова дуговања. Са које буџетске позиције? Да ли ће се опет посегнути за буџетском резервом, омиљеним начином плаћања Бранислава Ранкића?

Претходних дана се много говорило о пребукираности запослених у јавним предузећима и установама и како је то један од главних разлога гашења ове три институције. Захтевамо од локалне власти, као и од појединаца који су вршиоци те власти, а на челу са Браниславом Ранкићем, да упознају јавност колико је која политичка опција запослила својих чланова у ове три ликвидиране институције. Демократска странка одговорно тврди да нема својих чланова у Центру за културу, у ШРИФ-у, а у Спортском центру има свега шесторо запослених. Тражимо од локалне власти да утврди и обавести јавност, којим странкама припада преосталих 244 радника ове три ликвидиране институције.

На крају, нама је потпуно јасан циљ ових ликвидација. На овај начин се најефикасније заташкавају све закулисне радње, које су се дешавале у овим институцијама. Ми апелујемо и очекујемо од надлежних органа МУП-а и правосуђа да детаљно испитају све закулисне и незаконите радње, а да одговорне за те радње најстрожије казне.

У Бору, 03.септембар 2009.

ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА БОР

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.