KZN SPS

0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

sps0611

Tema konferencije: Grejanje

Nakon četiri ipo meseca vlasti aktuelne koalicije, pokazala se sva njihova nesposobnost da upravljaju opštinom. Pokazali su kolika im je sposobnost da upravljaju i rešavaju aktuelne probleme koji su ih zaticali jedan za drugim da bi kulminirali dolaskom hladnih dana.

Probleme u javnim ustanovama, javnim preduzećima i problem grejanja zapostavljeni su jer se vlast bavila kadroviranjem i razmeštanjem svojih ljudi na račun smanjivanja sposobnih i stručnih kadrova.

Najodgovorniji za jednomesečno mrzavanje građana  Bora je rukovodstvo Opštine na čelu sa Branislavom Rankićem. Čitav mehanizam opštinske vlasti je zakazao. Mora se postaviti pitanje zašto pripreme za ovu grejnu sezonu nisu počele u junu mesecu? Zašto Rankićevi pomoćnici, zamenici i saradnici nisu reagovali na rešavanju ovog, po građane, najvećeg problema a inače primaju plate značajno veće od većine zaposlenih borana?

Svojom pričom i retorikom pokušavaju da zamagle postojeće probleme i odgovornost prebace nama koji smo u opoziciji. Onaj ko nije na vlasti ne može biti odgovoran za funkcionisanje opštine.

Međutim, bez obzira što smo opozicija učinili smo sve preko ministarstva Rudarstva i energetike da ugalj iz Kolubare, bez obzira na prethodna dugovanja, i Resavice bude isporučen borskoj Toplani. Rukovodstva Opštine i Toplane do današnjeg dana nisu ni ugovore potpisali sa proizvođačima. Da li smo i to trebali da uradimo? Ako i to treba da uradimo neka podnesu ostavke.

U proteklih par godina smo uspešno rešavali probleme grejanja uprkos činjenici da stanje nije bilo ništa bolje nego što je to slučaj danas. Obezbeđivali smo dovoljne količine uglja, izvršili remont jednog kotla, sa FOD-om dogovorili i napravili dva izmenjivača toplote od 58MW i 27 MW, bez kojih nema grejanja, preko ministarstva Rudarstva i energetike obezbedili dugoročni međunarodni kredit od nekoliko miliona evra za rekonstrukciju proizvodnih kapaciteta Toplane i cele toplovodne i vrelovodne mreže kao i podstanica sa kamatom od 1% godišnje.

Nedopustivo je da borani nemaju grejanje zbog energenata. SPS ne želi da na narodnoj muci sakuplja poene, kako to neko iz današnje vlasti pre neki dan reče, ali moram da podsetim da će se građani grejati zahvaljujući našim naporima i naporima ministarstva Rudarstva i energetike.

Dalje isporuke će zavisiti od sposobnosti rukovodstva da ugalj dopreme do Bora.

Nesposobnost da obezbede osnovne uslove za funkcionisanje opštine, nemogućnost da obezbede građanima tople domove, nedvosmisleno samo jedno dokazuje da ova vlast treba da se ugasi i da kao takva nestane. Zato tražimo da podnesu ostavke jer je evidentno da su tu iz saimo ličnih interesa.

OO SPS-Dragan Žikić

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.