Prevencije protiv gripa i u obdaništima

0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

bambi0611

Javna ustanova za decu „Bambi“ , organizovala je radni sastanak tima za prevenciju na kome se razmatrala trenutna situacija mere prevencije  slučaju pojave epidemije novog gripa. Tom prilikom, direktor ustanove, Lidija Žikić, rekla je da je cilj sastanka bio upoznavanje sa radom pre i u toku pandemije gripa A H1N1. Sastanku su osim tima za prevenciju gripa ustanove za decu „Bambi“ prisustvovali i predsednik upravnog odbora, predsednik saveta roditelja, članovi pedagoškog kolegijuma, doktore epidemijološke službe zdravstvenog centra  i član radne grupe za borbu protiv pandemije gripa ispred lokalne samouprave.

Obdaništa su dužna da svakodnevno šalju dopis o broju dece koja ne dolaze u obdanište i obaveštavaju o razlozima njihovog odsustvovanja. Od 1050 mališana koliko ih je upisano u obdaništu, 385 dece ne dolazi, od hojih je 59 njih odsutno zbog simptoma gripa a preostali broj vezuje se za nedostatak grejanja.

Ovim planom rada, utvrdjene su i mere prevencije i intervencije ukoliko dodje do pojave gripa. Preduzete su sledeće mere među kojima je odmah na početku određena osoba kao koordinator prevenivne zaštite, informativni materijal je postavljen na vidnim mestima, pojačana je jutarnja trijaža, održana su potrebna predavanja u svim obdaništima i grupama, izradjen je plan rada pre i u toku pandemije gripa.

U slučaju pojave gripa, koordinatori radne grupe, će u saradnji sa opštinskom upravom i ministarstvom prosvete preduzeti predviđene mere intervencije. Primenjivanje mera intervencije, zavisiće od upustva Ministarstva prosvete. U slučaju da veći broj dece i vaspitača oboli, doći će do preraspodele radnog vremena, angažovaće se penzionisani radnici kao i lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. U tom slučaju, boravak dece u ustanovama biće skraćen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.