Ziđin se izvinjava građanima Bora i obustavlja rad zbog remonta

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Uz izvinjenje Boranima zbog nastalih ekoloških problema nastalim prekomernim aerozagađenjem sumpor–dioksidom, kompanija Srbija Ziđin Koper saopštila je da preduzima niz mera za rešavanje situacije.

Izvor: Danas

Juče je nivo zagaženja bio 1.636 mikrograma sumpor/dioksida po metru kubnom, a dozvoljeni nivo je 350 mikrograma.

U saopštenju Ziđina koje su preneli borski mediji, kompanija navodi da su prekomernu emisiju dimnih gasova uzrokovali problemi u pogonu Topionice i rafinacije.

“Glavni razlozi za prekomernu emisiju gasova iz pogona Topionice i rafinacije su nedovoljan negativan pritisak elektrostatičkog filtra fleš peći, ozbiljno curenje vazduha iz kućišta elektrostatičkog filtera koje je korodiralo, pa samim tim dolazi do prelivanja dimnih gasova, nemogućnost uređaja za sakupljanje dimnih gasova u starom postrojenju konvertora da sakupi sav dimni gas koji se preliva, kao i činjenica da se akumulirani dimni gasovi podižu kada pritisak vazduha poraste”, navodi se u saopštenju, kao mere koje su preduzete.

Smanjena je količina unosa u konvertore, kao i broj operacija peći, čime je smanjena i količina generisnih dimnih gasova i nastavljena popravka elektrostatičkog filtera zavarivanjem.

Rad Topionice biće obustavljen sutra zbog remonta koji će trajati 24 sata kako bi se otklonili problemi, a u Ziđinu navode i da je u konvektorskom postrojenju u toku izrada cevovoda, kao i da će biti dodat uređaj za sakupljanje dimnih gasova.

Prema planu montaža treba da bude završena i cevovod stavljen u upotrebu do 10. avgusta.

Ilustracija KAMTICA
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.