ZAŠTO ZA BESPRAVNU GRADNJU NIKO NE ODGOVARA?

0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second

Saopštenje za javnost

Povodom donošenja rešenja građevinske inspekcije kojim je naloženo opštini Bor da ukloni dečije igralište sa prostora na kome je ranije bilo parkiralište i deo Penzionerske ulice u Boru, OO DSS Bor obaveštava javnost da je konačno utvrđeno da lokalna vlast u Boru sprovodi nečiju samovolju beskrupulozno kršeći zakone i odluke koje donosi Skupština opštine Bor.

Pod plaštom brige za decu lokalna vlast vrši bespravnu gradnju dajući loš primer svojim građanima da se u Boru može bespravno graditi, a da se za takvu gradnju ne snosi nikakva odgovornost. Istovremeno, dok efikasno vrše bespravnu gradnju, veliki broj naših sugrađana zbog nesposobnosti lokalne vlasti ne može da u skladu sa zakonom legalizuje svoje ranije izgrađene objekte.

Ovom prilikom želimo da obavestimo javnost da će OO DSS Bor nastaviti da kontroliše na koji način vrši vlast trenutna većina u Skupštini opštine Bor, a povodom toga pozivamo budžetskog inspektora da preduzme mere iz svoje nadležnosti i utvrdi kako je Opština Bor izvršila plaćanje izvođaču radova za bespravnu gradnju, odnosno ko to potpisuje takve račune.

DSS-u nije jasno zašto vlast bespravno gradi kad sama izdaje dozvole za gradnju. Jedini motiv u svemu tome može biti samo pronevera novca, jer nije jasno kako je moguće da izgradnja takvog objekta košta skoro 50. 000 evra kako su mediji saopštili.

Da građani ne bi stekli pogrešan utisak da je Demokratska stranka Srbije krivac za nastalu situaciju napominjemo da je građevinski inspektor doneo Rešenje o vraćanju u prvobitno stanje dela kp 847/1 i deo kp 854 Bor 1 u Boru u ul. M. Pijade na kojima su ranije bili parking prostor i deo Penzionerske ulice, jer investitor OpštinaBor ne poseduje rešenje o građevinskoj dozvoli, niti rešenje o kojim se odobrava izvođenje tih radova, niti lokacijsku dozvolu. Zato je prava adresa krivca Opština Bor i nadležne službe.

Takođe, građevinski inspektor Odeljenja za inspekcijske poslove u Boru je doneo rešenje, po predstavci MZ ,,Rudar“, kojim se naređuje Opštini Bor da ogradi stambenu zgradu u izgradnji u ul. 7. Juli br. 6, tzv. ,,Mulen ruž“ koja predstavlja potencijalnu opasnost. Blizu godinu dana vlast ne izvršava doneto rešenje.

Članovi DSS-a, simpatizeri i ostali građani opštine Bor koji su nam uputili podršku, vole Bor i zato pozdravljaju aktivnosti koje treba da dovedu do poštovanja zakona prvenstveno od strane vlasti koja treba da bude primer svim građanima opštine Bor.

Očigledno je da vlast u opštini Bor radi po ugledu na republičku koja može da sakrije delove Ugovora iz aranžmana sa FIAT-om koji bi trebao biti u korist građana Srbije. Postavlja pitanje gde ide novac građana Srbije, pa i građana Opštine Bor?! Ima li tu možda mutnih radnji?!

Opštinski odbor DSS Bor

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%