Zakon na tri dela

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second
BOR – Posle odluke Odbora za nadzor i sprovođenje privatizacije u RTB Bor, koji čine ministri rudarstva, privrede, nauke, rada i ekonomskih odnosa sa inostranstvom i direktor Agencije za privatizaciju, da se Vladi Srbije predloži da raspiše novi tender za prodaju borske kompanije, na potezu je, po slovu zakona, Tenderska komisija.
Tako je loptica prebačena u polje Tenderske komisije, čiji je predsednik Zora Simović, državni sekretar u Ministarstvu privrede, a članovi mr Dejan Rajković, pomoćnik ministra rudarstva, Miodrag Conić, generalni direktor RTB, Dragan Aleksić, predsednik Samostalnog sindikata Basena, i Branislav Rankić, gradonačelnik Bora. Ova petorka bi trebalo Vladi Srbije da da konačnu preporuku da li će se raspisati novi tender, nastaviti pregovori sa drugoplasiranim ponuđačem ili uvesti stečaj u Kombinat bakra. Od svih članova Tenderske komisije juče je samo Dragan Aleksić saopštio da se predstavnici sindikata zalažu za raspisivanje novog tendera, ali po drugačijoj strategiji:

– Naš predlog je da država, sa 51 odsto akcija, ostane većinski vlasnik RTB, a da se ostatak proda strateškom partneru – podvlači Aleksić.

– Ukoliko dođe do raspisivanja novog tendera i ukoliko se on valjano pripremi, „Kuprom“ je zainteresovan da se ponovo nadmeće za kupovinu RTB Bor – kazao je „Novostima“ Horija Simu, predsednik UO rumunske kompanije.

Lj. TRIFUNOVIĆ, 28. april 2007

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share Button

Pogledajte još Više od autora

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.