Zaječar: Danas presuda bišem predsedniku Privrednog suda zbog mita i trgovine uticajem

Specijalni sud u Beogradu izreći će prvostepenu presudu bivšem predsedniku Privrednog suda u Zaječaru Goranu Krstiću i još dvojici optuženih za primanje mita i trgovinu uticajem.

Pored Krstića u ovom slučaju su optuženi bivši predsednik opštine Bor, Branislav Rankić i stečajni upravnik preduzeća „Polet“ Ivica Stojković, s tim što je Rankić ranije osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaključio sa tužilaštvom.

Oni su bili uhapšeni u decembru 2016. godine.

Kako je ranije sapšteno, sumnja se da je Krstić zloupotrebom položaja predsednika suda koristio stvarni uticaj prema upravniku preduzeća u stečaju „Polet““, Ivici Stojkoviću, kako bi omogućio kupovinu „Poleta““ bivšoj direktorki tog preduzeća, Danojli Matijašević putem nagodbe.

Krstić je, kako se sumnja, za tu uslugu tražio nagradu od 10.000 evra preko bivšeg predsednika opštine Bor, Branislava Rankića, koji je posredovao u komunikaciji između Krstića i Matijaševića.

Krstić je uhapšen 9. decembra 2016. godine u kafiću „Triton”“ u Zaječaru. Tada je Danojla Matijašević u dogovoru sa policijom donela novac za Krstića u iznosu od 10.000 evra i predala mu ispod stola.

Mediji su preneli da je taj novac izdvojen iz operativnog fonda MUP-a, koji je kasnije u njega i vraćen, a cela akcija je bila snimljena policijskim, kao i bezbednosnim kamerama kafića.

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.