Skupljanje potpisa za ograničenje rijalitija

U četvratak u 13. juna u 11 časova ispred REM-a u okviru kampanje „U imekulture“, koju vode Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i Srbija upokretu i učestvuje još deset timova i udruženja održan je performans nakome su aktivisti doneli televizore ispred REM-a jasno izražavajući protest prema nasilju koje se promoviše u rijaliti programima sanacionalnom frekvencijom.

Takođe su najavili početak kampanje skupljanja potpisa za zakon kojim će se ograničiti rijaliti programi na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Skupljanje potpisa za narodnu inicijative će trajati od 23. do30. juna.

Bor je takođe jedan od gradova koji učestvuje u ovoj inicijativi i naši sugrađani će ukoliko žele da učestvuju u ovoj kampanji moći da u gore pometom periodu potpišu ovu narodnu inicijativu.

Da se podsetimo REM je odbacio prijavu za vađenje pištolja i nasilničko ponašanje u rijalitiju Parovi na TV HAPPY i ako je promovisanje nasilja jasno zabranjeno i kažnjivo Zakonom o elektronskim medijima. Takođe u zakonom predviđenom roku nije dostavio informacije od javnog značaja da li je za podzakonske akte koje je doneo postojala saglasnost Ministarstva kulture i informisanja iz čega proističe sumnja da su svi podzakonski akti REM-a neustavni I nezakoniti.

Кoličina nasilja i manjak kulturnog sadržaja, naročito onog koji se tiče dece, a koji dominira na većini nacionalnih frekvencija je pokazatelj da je jedini način zaštite promena Zakona o elektronskim medijima.

Imajući u vidu da oni koji su plaćeni i trebali bi da štite javni interes to ne čini, odlučili smo da sa građanima organizujemo skupljanje 30.000 potpisa što je pravni uslov da ova inicijativa postane predlog zakona.

Pogledajte još Više od autora

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.